Lui Mircea Bacala i-au priit trei ani de prefectura

În perioada în care a exercitat funcția de prefect – deși gurile rele spun că a fost doar un paravan pentru adevărații prefecți, Constantin Ostaficiuc și Alin Popoiviciu – lui Mircea Băcală i-au crescut o casă în Timișoara, plus un teren intravilan. Nu-i mult, dar nici puțin, având în vedere că s-a întâmplat în plină criză economică.

La începutul anului 2009, când a preluat funcția de prefect, Mircea Băcală avea o declarație de avere destul de sărăcăcioasă. Respectiv, se putea lăuda doar cu un teren de 1.021 mp în Becicherecu Mic, un mic apartament de 37 mp în Timișoara și un autoturism Mercedes fabricat în 2001. În rest, nici conturi, nici acțiuni, bijuterii, tablouri etc.

Doi ani mai târziu, în mai 2011, când a fost postată ultima declarație pe site-ul prefecturii, Băcală agonisise încă o casă de 150 mp în Timișoara, plus un teren de 353 mp. Ce-i drept, între timp a acumulat și câteva datorii. Și mare noroc trebuie să ai să găsești o persoană fizică, precum Sara Kiss, care să-ți împrumute 45.000 de euro, returnabili în zece ani. Firma privată SC 17 Marks Retail l-a împrumutat și ea pe Băcală cu 7.800 de euro, bani care trebuie înnapoiați în acest an.

În fine, Mircea Băcală a mai luat un credit de la ING Bank în valoare de 59.000 de euro. Toate aceste împrumuturi au fost contractate în plină criză economică, în anul 2010. Cu ce o mai fi primit la nunta făcută în toamna anului 2009, când l-a avut naș pe deputatul Alin Popoviciu, s-o fi adunat de casa menționată la început. Oricum, la nuntă prea mult n-a luat, fiindcă invitații au dat atunci câte două plicuri, din care unul pentru campania electorală lui Traian Băsescu. Care fusese și el invitat la nuntă, dar n-a venit.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

6 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

6 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

6 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

9 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

9 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

9 ore ago