Categories: Sport

Marian Iancu a refuzat Timisoarei o super echipa!

După principiul „eu te-am făcut, eu te omor”, Marian Iancu a distrus cea mai talentată echipă pe care o putea alinia în prezent Poli Timişoara. Dacă jucătorii nu plecau care pe unde, Poli ar fi avut în loc fotbaliști care, în prezent, evoluează la echipe importante din Europa sau din campionatul intern, dar şi în naţionala României.

În urmă cu şase ani, „satelitul” lui Poli, care juca în eşalonul secund, avea cei mai talentaţi fotbalişti tineri din România. Câţiva dintre aceştia au şi debutat pentru prima reprezentativă a României, după ce au evoluat pentru reprezentativele de juniori şi de tineret. Din cauza unui management defectuos, cei mai mulţi dintre aceştia au părăsit-o pe Poli, iar alţii sunt ca şi plecaţi la echipe importante din România. Pantilimon, Torje, Luchin şi Latovlevici au fost convocaţi inclusiv în prima reprezentativă a României.

Pantilimon şi Torje evoluează la cele mai importante echipe. Pantilimon este campion al Angliei cu Manchester City, în timp ce Gabriel Torje va evolua cu echipa italiană Udinese în grupele Ligii Campionilor. Luchin şi Torje au lăsat-o pe Poli pentru bucureştenele Dinamo şi Steaua Bucureşti, iar Adrian Popa a fost unul dintre jucătorii importanţi ai Concordiei Chiajna, revelaţia returului, ceea ce i-a adus un transfer la FC Vaslui.

Un caz aparte este cel al lui Cristi Daminuţă, considerat la vremea respectivă cel mai talentat jucător al acelei generații. Deși în acte este fotbalistul lui AC Milan, Daminuţă nu joacă niciunde în acest moment. FC Tiraspol este ultima echipă la care acesta a activat, în prima ligă a Republicii Moldova. În iarnă, el a vrut un transfer la Universitar Maramureş Baia Mare, dar acesta l a căzut din cauza unor probleme cu actele.

Axente, Scutaru şi Mera sunt şi ei ca şi plecaţi, de aceştia interesându-se Steaua, Dinamo şi Rapid. Ultimii mohicani vor rămâne astfel Popovici, Poparadu şi Pătraş.

Dacă erau păstraţi aceşti jucători, Poli ar fi putut arăta astfel în prezent: Pantilimon (Manchester City) – Luchin (Dinamo Bucureşti), Mera (Poli / Rapid), Scutaru (Poli / Dinamo), Latovlevici (Steaua Bucureşti) – Popovici (Poli), Daminuţă (AC Milan), Poparadu (Poli) – Torje (Udinese), Axente (Poli / Steaua), Ad. Popa (FC Vaslui). Rezerve: Plopeanu – Petruş, Gavriluţă, Sminic, Pătraş, Dochiţa, Riviş, Străuţ, Rada, Buş, L. Turcu.

Share
Published by
Sabin Cara

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

O oră ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

2 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

2 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

4 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

4 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

5 ore ago