Categories: Politica

Traseistul de la Cenei, contestat la biroul electoral

Gabriel Ilaș, candidatul USL la Primăria Cenei, are probleme din cauza traseismului politic. În 2008, deși liberal, a trecut la PD-L înainte de alegeri. Acum s-a întors în PNL, reușind „performanța” de a rupe USL la Cenei. În plus, s-a ales și cu o contestație a candidaturii sale.

În 2008, Gabriel Ilaș era liberal. Înainte de alegeri s-a mutat la PD-L, unde a stat până acum câteva zile. Când a văzut că barca portocalie se scufundă, și-a adus aminte de prima dragoste, adică PNL, la care a revenit cu arme și bagaje.

Mișcarea n-a reușit decât să-i enerveze pe preşedinţii de organizaţii şi consilierii locali PNL şi PSD din Cenei, care au trecut în grup la PNŢCD. Ei l-au urmat pe candidatul ţărănist la Primăria Cenei, fostul şef al Poliţiei Timiş, Săndel Palade. Acesta fusese dat sigur drept candidat la USL Timiș în comună.

La Biroul Electoralal al Circumscripţiei 27 Cenei s-a înregistrat prima contestaţie. Ea vizează tocmai candidatura primarului Gabriel Ilaş. În 27 aprilie 2012, acesta răspundea în scris la o cerere făcută pe Legea 544, privind liberul acces la informaţiile de interes public, că este membru PDL. În 30 aprilie, Ilaş era candidatul USL la primărie. El este acuzat acum că încalcă atât legea partidelor politice, cât şi statutul PNL, partid sub culorile căruia candidează.

„Contestăm participarea d-lui Ilaş Gabriel la candidatura pentru funcţia de primar la Primăria Cenei şi solicităm să ne comunicaţi dacă în acest caz s-au respectat prevederile legale în conformitate cu legea partidelor politice şi prevederile statutului partidului politic pe listele căruia d-nul Ilaş Gabriel este înscris”, se arată în constestaţie.

Ilaș le dă cu flit contestatarilor săi. „Nu înţeleg de ce unii se bagă în statutul PNL. Să-şi vadă de treaba lor. Oamenii vor judeca singuri dacă sunt traseist sau nu. Asta este doar treaba mea”, a declarat primarul.

Responsabilul PNL pe Colegiul X Deta, Liviu Cocean, explică situația. „Domnul Ilaş a primit o derogare din partea Biroului Permanent Teritorial al PNL Timiş, la fel cum au primit şi alţi membri noi înscrişi, pentru a putea candida. Ilaş are susţinerea noastră totală şi ne aşteptăm să câştige detaşat. La Cenei, mereu PNL a fost în frunte”, a spus Cocean.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

9 ore ago