Urmasul lui Ciuhandu va avea cel mai mare salariu de primar din Romania

Cel care va deveni, peste o lună, primarul Timișoarei va fi și beneficiarul celui mai mare salariu de edil-șef din România. Gheorghe Ciuhandu câștigă, lunar, 8.190 lei net, dar salariul lui este doar puțin mai mare decât cel al secretarului Primăriei Târgu-Mureș.

Site-ul realitatea.net a făcut un top al salariilor primarilor și secretarilor de primării din orașele de peste 100.000 de locuitori, dar și din toate reședințele de județ. La baza acestuia stau declarațiile de avere ale celor care se află pe aceste funcții. Din datele adunate rezultă că salariile primarilor variază de la un oraş la altul şi nu par să ţină cont de numărul de locuitori.

Gheorghe Ciuhandu, care își încheie în curând al patrulea și ultimul mandat la Primăria Timișoara, este primul în acest clasament, cu un salariu lunar net de 8.190 lei. El este urmat de Gheorghe Nechita, de la Iași, cu 7.850 lei. Pe poziția a treia se află, la mare distanță, Dorin Florea, de la Târgu-Mureș, cu 5.580 lei.

Primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, câștigă 4.700 lei, deși „păstorește” 1,6 milioane de oameni. Edilul din Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, rămâne la finalul lunii cu 4.540 lei, deși asta în condițiile în care orașul are 87.000 de locuitori.

Secretarii de primării ajung, în unele cazuri, să aibă salarii de două sau chiar trei ori mai mari decât primarii. La Constanța, de exemplu, Radu Mazăre are o remunerație lunară de 3.100 lei, mai puțin de jumătate din cea a Marcelei Enache, secretarului instituției, care are 7.000 de lei. Prima în topul secretarilor de primării este Maria Cioban, de la Târgu-Mureș, al cărei salariu este de 8.150 lei. Jean Cojocari, eternul secretar al municipalității timișorene, este pe locul al doilea, cu 7.270 lei.

Cu unele excepţii, aproape toate salariile de primari au scăzut în ultimii doi ani. Cele mai reduceri, de 40, respective 30% au fost a primăriile din Vaslui și Pitești. Și edilul de Arad, Gheorghe Falcă, are un salariu mai mic cu 25 de procente decât la începutul crizei. Acesta câștigă lunar 3.190 lei.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

55 de minute ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

2 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

12 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

13 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

16 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

17 ore ago