Categories: PoliticieniUltima ora

Garboni il sustine pe Robu, care o sa-l dea afara pe Cojocari

Candidatul independent la Primăria Timișoarei, Ioan Coriolan Gârboni, a anunțat, marți, că îl susține pe candidatul USL la alegerile locale. Directorul filarmonicii și-a motivat surprinzătoarea decizie prin aceea că doar Nicolae Robu îl va putea da afară pe Ioan Cojocari.

Ioan Coriolani Gârboni le-a recomandat alegătorilor săi să pună mai presus de pasiuni interesele orașului. El spune că susținerea sa față de Nicolae Robu vine cu garanții ferme din partea actualului guvern pentru susținerea proiectelor Timișoarei. Este vorba de inclusiv de atingerea statutului de Capitală Culturală Europeană, fonduri europene, etc.

„Mi-am dat seama în urma vizionării mai multor sondaje că trebuie să fac o alegere foarte clară, evident în beneficiul Timișoarei și al timișorenilor. Îmi doresc de la viitorul primar să garanteze un program administrativ aproape de cel gândit de mine, să garanteze fonduri guvernamentale și să facă o curățenie reală în primărie, prima măsură fiind excluderea secretarului Ioan Cojocari. Un singur candidat îmi garantează acest lucru, Nicolae Robu. Nu pot decât să sper că după alegeri, împreună cu echipa sa, le va pune în practică”, a declarat Gârboni.

Independentul spune că nu se retrage din cursa pentru primărie, dar le cere alegătorilor săi să îi acorde candidatului USL votul. „Le sugerez alegătorilor mei să-l sprijine în alegeri. Există o serie de garanții, că orașul nostru va fi tratat așa cum trebuie, iar acest lucru este mai important decât orice orgoliu de a fi sau nu primar. Când vorbesc de garanții, e vorba inclusiv pentru ca Timișoara să devină Capitală Culturală Europeană, și sunt sigur că acestea vor fi asigurate de actualul guvern.

Decizia mea este mânată de sentimentul că fac ceea ce este mai bine pentru acest oraș, pentru concetățenii mei și pentru regiunea Banat. Trebuiesc opriți cei 12 ani în care corupția s-a instalat în primărie și s-a furat”, a mai spus Gârboni. Directorul filarmonicii spune, de asemenea, că votul său merge spre actualul președinte al Consiliului Județean Timiș.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago