Categories: Social

Politia Locala a pornit razboiul contra cersetorilor / FOTO + VIDEO

Poliţia Locală continuă să adune cerșetorii și persoanele fără adăpost din Timișoara. Miercuri, în numai o oră, în zona centrală a orașului au fost depistate nu mai puțin 12 astfel de cazuri. O acțiune similară a avut loc și marți după-amiază.

La miezul zilei, pe arșiță, polițiștii locali au luat la puricat zona Catedrala Mitropolitană – Piaţa Victoriei şi Piaţa 700, pentru a-i aduna pe cerșetorii care își fac veacul prin centrul orașului. În doar 60 de minute, 12 persoane au fost legitimate de polițiștii locali, fiind predate reprezentanţilor Direcţiei de Asistenţă Comunitară. Datele lor au fost înaintate, de asemenea, secțiilor de poliție.

Marți după-amiază a avut loc o acțiune similară, care s-a lăsat și cu amenzi. Polițiștii au mers în zone precum Catedrala Mitropolitană, Piaţa Victoriei, parcarea Modex, Complexul Studenţesc, Piaţa 700, Gara de Nord, Punctele Cardinale. În câteva ore, 14 persoane au fost ajuns la Direcţia de Asistenţă Comunitară, minorii fiind predaţi Centrului de zi şi de noapte pentru copiii străzii, de pe str. I. Slavici. De asemenea, opt persoane care cerșeau sau și-au trimis odraslele la cerșit s-au ales cu amenzi cuprinse între 100 și 500 lei.

Șefii Poliției Locale urmează să analizeze, săptămâna viitoare, rezultatele obţinute cu ocazia acestor acţiuni, va identifica atât cauzele, cât şi disfuncţionalităţile sistemului operaţional şi cel legal, precum şi costurile acestor acţiuni. Ei vor prezenta apoi concluziile în următoarea şedinţă a comisiei locale de ordine publică.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

6 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

10 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

13 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

13 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

15 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

16 ore ago