Categories: Timp liber

Timisorenii, invitati sa imagineze un nou monument in Piata Unirii

Festivalul Acces Art a ajuns la a cincea ediție. De Ziua Copilului, Piața Unirii s-a transformat în cel mai mare atelier artistc. Toate artele sunt reprezentate, iar copiii și adulții le pot „testa” pe viu, în compania unor artiști consacrați.

48 de ateliere, cinci workshopuri, mai multe concerte în fiecare seară, de vineri până duminică, teatru. Așa se prezintă oferta AccesArt. Fiecare participant va pleca acasă cu opera creată în cadrul atelierului.

Oricine poate deveni artist la atelierele şi workshop-urile creative pregătite de organizatorii de la Fundaţia Rubin: benzi desenate, quilling, pictură pe sticlă, bijuterii din ceramică, pictură, mozaic, graffiti, cologravură, body painting, lampioane, introducere în jonglerie, modelaj din lut, modelaj fimo, pastel, portrete fotografice, măşti veneţiene, gravură, action painting, stickere, portrete, xilogravură, pictură-acuarelă.

„Am construit festivalul de la an la an. Deschiderea oamenilor și a instituțiilor este din ce în ce mai mare şi asta este cel mai important lucru”, spune Stelian Cirț, președintele Fundației Rubin, organizatorul evenimentului.

Marea provocare a acestei ediții a evenimentului din Piața Unirii vine de la Horia Bojin. Unul dintre cei mai cunoscuți sculptori timișoreni, Bojin coordonează atelierul de modelaj în lut. El le propune timișorenilor să imagineze un nou monument pentru Piața Unirii.

„Le propunem participanților să imagineze un nou monument pentru Piața Unirii, pe care fotografic îl vom integra în peisaj. Vreau să completăm zona cu încă un monument. A doua temă propusă este portretul de expresie. Participanții sunt invitați să portretizeze un capitel, un nas expresiv, un cățel sau orice detaliu din Piața Unirii. Vor fi lucrări de mici dimensiuni din lut cu care ulterior vom popula anumite spații din piață. Trebuie să ducem arta mai departe de atelierul în sine”, explică sculptorul Horia Bojin.

Programul detaliat al celor trei zile de eveniment este disponibil online pe www.accesart.ro.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

20 de minute ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

3 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

3 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

4 ore ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

4 ore ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

5 ore ago