Campania pentru referendum, desfășurată în intervalul 7 – 28 iulie, a fost marcată de numeroase incidente. Acestea au fost reclamate atât de detractorii președintelui suspendat Traian Băsescu, cât și de susținătorii acestuia.
Conform datelor Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), în acest interval au fost înregistrate, la nivel naţional, 120 de incidente. Cele mai multe dintre ele s-au produs în Bucureşti şi judeţele Buzău, Cluj, Braşov, Gorj şi Dâmboviţa. Cele mai numeroase dintre acestea au fost reclamate în orașe, majoritatea fiind anunțate la 112.
Printre neregulile semnalate, cele mai multe au fost infracțiuni la Legea 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. Altfel spus, unii romani au încercat să-i împiedice pe alții să participe la referendum sau le-au oferit bani, în scopul de a-i determina să voteze într-un anumit fel. Acţiunea penală în cazul acestor infracțiuni se pune în mişcare din oficiu. Cauzele sunt înregistrate la parchetul de pe lângă curte de apel, unde este desemnat un procuror care să verifice modul în care sunt efectuate cercetările şi să analizeze oportunitatea preluării cauzelor.
Potrivit primelor rezultate de tip exit-poll, în turul II al alegerilor prezidenţiale se vor confrunta…
Secțiile de votare din Complexul Studențesc, dar și deja celebra (electoral) localitate Dobrești, acolo unde…
La ora 18.00, cu trei ore înaintea închiderii secţiilor de vot, în judeţul Timiş prezenţa…
Eugen Dogariu, senator de Timiș, spune că la vot a ales ”calea sigură pentru Timiș”.…
Candidat la un loc de senator pe lista PNL, fost viceprimar al Timișoarei, actual consilier…
La ora 12.00, la cinci ore după deschiderea secţiilor de vot, în judeţul Timiş prezenţa…