Categories: Social

Evaziune de sute de milioane de euro, cu senator si „Butoane”

Percheziţii în mai multe judeţe ale ţării, pentru prinderea unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Din rețea fac parte interlopi, dar și angajați ai Gărzii Financiare, precum și un senator, împreună cu fiica și ginerele lui.

Poliţiştii au făcut, marţi dimineaţă, 256 de percheziții, în Bucureşti, Ilfov, Giurgiu, Constanţa, Argeş, Buzău, Vâlcea, Gorj, Dolj, Timiş şi Bihor. Procurorii DIICOT sunt pe urmele unei rețele specializate în evaziune fiscală.

Activitatea grupului infracţional a vizat tranzacţii comerciale intracomunitare cu zahăr şi a gravitat în jurul firmelor sau grupurilor de firme Lemarco SA Bucureşti, Ductil Rom SA Bucureşti, Novicio Food &Beverage SRL Ilfov și Vega Trade Comodities SRL Giurgiu.

Din rețea făceau parte și de oficiali ai organelor de control fiscal: Nicuşor Drăgan, director general adjunct în cadrul ANAF, Dan Stroe, director achiziţii în ANAF, Elena Mădălina Năipeanu, angajat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Giurgiu, Nadia Păcală, comisar în cadrul Gărzii Financiare Centrale, George Popa, Bogdan Ionescu, Marin Zăbavă, Stelian Sebe, Mihăiţă Penciu, toţi comisari în cadrul Gărzii Financiare Giurgiu.

De asemenea, activitatea infracţională realizată în judeţul Giurgiu a fost sprijinită de Octavian Grecu, zis „Butoane”, dar și senatorul Cezar Mircea Măgureanu, care și-a ajutat fiica și ginerele. Cazul lui Măgureanu va fi analizat separat, dată fiind calitatea acestuia de senator.

Potrivit procurorilor, în perioada 2010 – 2012, gruparea infracţională a produs un prejudiciu bugetului de stat de peste 40 de milioane de euro anual, prin crearea unui circuit evazionist complex. La sediul DIICOT – Structura Centrală urmează să fie duse la audieri aproximativ 125 de persoane.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi…

6 ore ago

Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara

Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și…

7 ore ago

Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”

Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se…

9 ore ago

Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor

Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A -…

10 ore ago

Grădinița cu Program Prelungit nr. 19 are asigurat un spațiu adecvat pentru funcționare

Primăria Municipiului Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei vor semna, în perioada imediat următoare, un contract de…

11 ore ago

Surori rătăcite în Timişoara, ajutate de poliţiştii locali să-şi regăsească mama

Peripeţii cu final fericit, dar şi cu câteva semne de întrebare în ceea ce priveşte…

11 ore ago