Categories: Administratie

Manejul e prea costisitor pentru Directia Silvica

Manejul din Timișoara nu se închide. Cel puțin așa susțin reprezentanții Direcției Silvice, conform cărora activitatea va fi doar suspendată pe timpul verii. Pe de altă parte, există voci care spun că, de mai multă vreme, sunt persoane care vor să pună mâna pe terenul de la marginea Timișoarei.

Activitatea manejului din Timişoara este doar suspendată. Șeful Direcţiei Silvică Timiş spune că se încearcă doar rentabilizarea acestuia. Manejul ţine, din punct de vedere organizatoric de herghelia de la Izvin, unde vor fi mutați, peste vară, atât oamenii, cât și animalele de la manej.

„Nu există nicio intenție de închidere din partea Direcției Silvice. Trebuie însă să limpezim situația, să recuperăm banii și să nu mai avem pierderi. E vorba de transportul hranei de la herghelia de la Izvin, de medicamente, de asistență sanitar-veterinară, de curent care se consumă zi și noapte. Sunt cheltuieli pe care nu ni le putem permite în această perioadă”, spune Nicușor Țâțu, directorul Direcției Silvice Timiș.

Direcţia Silvică Timiş a acumulat facturi neplătite de cei care și-au ținut caii la manejul de la Timişoara. Acestea se ridică la aproximativ 100.000 de lei, în condițiile în care cheltuielile lunare de funcţionare ale manejului sunt de aproape 15.000 de lei. Direcția Silvică a dat în judecată restanțierii.

„Manejul nu se închide definitiv. Închidem pentru perioada de vară, nu mai avem nici solicitări din partea tineretului, pentru că în special copiii vin acolo, toți sunt în vacanță. Din 15 septembrie, în funcție de solicitări, putem redeschide oricând. Facem o reorganizare a activității în ceea ce privește herghelia Izvin. Asta presupune că mutăm caii pe perioadă determinate în herghelie, până când avem solicitări din partea deținătorilor privați de cai”, mai spune Țâțu.

Iubitorii de echitație din Timișoara spun că închiderea manejului ar reprezenta o lovitură foarte grea pentru acest sport. „Suspendarea activității, pentru lucrări de renovare, de exemplu, n-ar fi o problemă. Suntem însă convinși că dacă vreodată s-ar pune lacătul pe manejul din Timișoara, acesta nu s-ar mai redeschide niciodată. Ar apărea cu totul alte motive, că nu există autorizație PSI, că trebuie schimbată instalația electrică, de apă și așa mai departe. Închiderea manejului ar însemna o catastrofă pentru sportul ecvestru, având în vedere că este singurul club care a fost constant din 1990”, afirmă Laurenţiu Covaci, multiplu campion național și balcanic, instructor de echitație.

Covaci nu vrea să facă acuzaţii nefondate, dar spune că există și o altă latură a problemei. „Valoarea terenului ajunge la câteva zeci de milioane de euro și asta spune mult. De zece ani încoace există oameni care stau la cotitură și încearcă, prin diferite metode, să pună mâna pe acest teren”, mai spune Laurențiu Covaci. Construit în anul 1985, manejul din Timişoara este una din cele mai mari arene închise din România.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

30 de minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

30 de minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

43 de minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

51 de minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

2 ore ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

14 ore ago