Categories: Social

Politia Locala imparte flyere anti-cersetorie / FOTO

Nu daţi bani cerşetorilor! Altfel, îi menţinem în stradă, iar numărul lor creşte din ce în ce mai mult. Poliția Locală încearcă să-i convingă pe timișoreni să nu mai bage mâinile în portofele, pentru a le oferi bani oamenilor străzii.

Timișorenii înduioșați de poveștile dramatice ale cerșetorilor din oraș nu știu, decât în prea mică măsură, că aceștia folosesc banii pe care îi adună în alte scopuri decât să se întreţină sau să îşi cumpere mâncare. Și mai puțini știu că un cerșetor poate aduna, în numai câteva zile, suma pe care un angajat o câştigă într-o lună.

Poliția Locală a început, luni, o campanie de informare a timișorenilor. În Piața Operei, Piața Unirii și strada Alba Iulia au fost împărțite flyere prin care cei care sunt tentați să ofere bani cerșetorilor sunt invitați să se mai gândească.

„Folosesc aceşti bani pentru a-şi cumpăra aurolac, alcool şi ţigări. Mulţi dintre ei vin cu maşina sau cu taxiul în locurile în care obişnuiesc să cerşească, deci nu au o situaţie atât de precară precum cred cei care le dau bani. Este bine ca oamenii să afle aceste lucruri. Majoritatea celor care cerșesc sunt din alte oraşe ale ţării, vin în Timişoara pentru că primesc bani şi nu sunt obligaţi în niciun fel să muncească”, spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale din Timişoara, Daniela Seracin.

Poliţiştii locali au luat la pas străzile oraşului pentru a-i găsi pe cei care apelează la mila trecătorilor. În trei săptămâni, au adunat aproape 300 de persoane, deopotrivă adulţi şi copii, pe care i-au dus la adăposturi sau în centre de plasament.

„Mulţi dintre ei au fost depistaţi în mod repetat la cerşit. Au fost predaţi serviciilor de asistenţă socială și s-a luat legătura şi cu Brigada de Combatere a Crimei Organizate de la Timiş, pentru depistarea persoanelor vinovate de anumite infracţiuni sau implicate in traficul de persoane”, adaugă Daniela Seracin.

Poliţia Locală așteaptă și propuneri din partea timişorenilor, referitoare la soluţiile pe care ei le văd pentru combaterea fenomenului cerşetoriei.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

7 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

10 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

10 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

11 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

11 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

11 ore ago