Categories: Social

Rotarienii aduc normalitatea in zece scoli din Timis / FOTO

Rotary Cetate și UNICEF, împrună cu alți parteneri apropiați, vor revitaliza zece școli din mediul rural. Clubul timișorean împlinește un deceniu de existență și sărbătorește oferind un cadou comunității locale.

O curte din care răzbat chiote de şcolari ieşiţi în recreaţie. Zeci de copii care dau buzna din clasele cu pereţi proaspăt zugrăviţi, dornici să se bucure de pauză. Până aici totul pare idilic. În fundul curţii, însă, peisajul e dezolant: două construcţii improvizate din lemn, cu uşi strâmbe, care nu se-nchid, cu podele nesigure, mâncate de carii.

Chiar de la distanţă, aerul e aproape de nerespirat. În apropiere, o pompă ruginită şi un lighean care ţine loc de chiuvetă. Cei mici se folosesc zilnic de toate acestea, pentru că școala nu are autorizaţie sanitară, iar profesorii nici nu-şi amintesc să fi avut vreodată. Așa arată realitatea în cele mai multe școli din mediul rural timișean.

Rotarienii vor să schimbe această stare de lucruri. „Trebuie să ne implicăm, să schimbăm lucrurile. Vrem să punem umărul şi să le urnim, să aducem, pentru început, în zece şcoli din Timiş, normalitatea. Trebuie să investim în igienizare, să rezolvăm chestiuni punctuale care să dea o notă de curaţenie şi civilizaţie. Investiţia indirectă în educaţie duce direct la creşterea performanţelor elevilor”, spune Horațiu Rada, preşedintele Rotary Cetate Timişoara. Proiectul se numește „Zece şcoli de nota 10”.

Pentru început, vor fi cuprinse în acest proiect zece şcoli si grădiniţe cu probleme. Este vorba despre Şcoala cu clasele I-IV Butin, Şcoala cu clasele I-IV Percosova, Şcoala cu clasele I-IV Şemlacu Mare, Şcoala cu clasele I-IV Şemlacu Mic, Grădiniţa cu program normal Sculia, Grădiniţa cu program normal Butin, Grădiniţa cu program normal Percosova, Şcoala cu clasele I-IV Cliciova, Şcoala cu clasele I-IV Leucuşeşti, Şcoala cu clasele I-IV Gladna Română, Grădiniţa cu program normal Gladna Română, Grădiniţa cu program normal Sălbăgel și Şcoala cu clasele I-IV Ohaba Lungă.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

29 de minute ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

49 de minute ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

2 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

3 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

4 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

4 ore ago