Vara aceasta, drumurile duc si pe Coasta Adriatica / FOTO

„Toate drumurile duc la Roma”, spune un proverb străvechi. Fără a pune la îndoială adevărul unui proverb înțelept, trebuie remarcat faptul că, pe timp de vară, drumurile mai pot duce și altundeva: pe Coasta Adriatica, în zona vechiului oraș Rimini.

Coasta Adriatică este una dintre destinațiile de vacanță preferate ale turiștilor din întreaga Europă și nu numai, iar capitala turismului estival este Rimini. De-a lungul celor 110 km de plajă cu nisip fin sunt însă și alte stațiuni în care poți petrece un sejur de neuitat, precum Cattolica, Riccione sau Cesenatico.

Dincolo de activitățile specifice unui concediu la mare, Coasta Adriatică este, practic, un loc în care nimeni nu se poate plictisi. Toată regiunea este presărată cu parcuri de distracție și parcuri tematice, la fel de atractive atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

De la Rimini puteți vedea realmente toată Italia în doar câteva ore, vizitând parcul „Italia in miniatura”. Pe de altă parte, delfinariul din Rimini și acvariul din Cattolica sunt două locuri care acționează precum un magnet asupra copiilor. Și ca totul să se termine în mod perfect, distracția în familie poate continua la Mirabilandia, unul dintre cele mai mari parcuri de distracții din Italia.

Coasta Adriatică poate fi, în aceeași măsură, punctul de plecare pentru o serie de excursii opționale extrem de atrăgătoare. San Marino se află doar la un pas distanță și merită vizitat. Ca o simplă informație, centrul istoric al orașului San Marino este unul dintre locurile incluse în patrimoniul UNESCO. Pentru cei mai antrenați, Bologna sau Ravenna sunt alte destinații care pot fi vizitate pornind de pe Coasta Adriatică.

Coasta Adriatică este și un adevărat paradis al simțurilor, întrucât aici vă puteți bucura de gastronomia italiană în toată savoarea ei. Seara puteți participa la nenumăratele evenimente de artă și cultură care sunt omniprezente în această perioadă. Amatorii de distracții își pot petrece nopțile în nenumăratele cluburi din zonă sau la discotecile în aer liber, pe plajă.

Cu agenția de turism Ultramarin, toate aceste lucruri sunt doar la un pas distanță. Sejururile pe Coasta Adriatică includ șapte nopți cazare, zbor cu avionul din Timișoara, transfer aeroport și asistență turistică locală. Vara aceasta, drumurile duc și pe Coasta Adriatică!

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 minute ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

49 de minute ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

O oră ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

O oră ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

2 ore ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

2 ore ago