Categories: Timp liber

Manele-fitness, sau cum sa faci muschi pe muzica lui Guta / FOTO+VIDEO

Italiencele plătesc să facă mișcare pe ritmurile lui… Guță, Florin Salam sau Adi Minune. Manele–fitness este o nouă disciplină sportivă, recunoscută de câteva luni de Federația Italiană de Sport. Cea care a inventat-o este o timișoreancă stabilită de 15 ani în peninsulă.

Timișoreanca Elena-Mihaela Vlad are 38 de ani și de 15 trăiește în Italia. A ajuns aici fără niciun ban, în ideea că va face carieră în muzică, dar socoteala de acasă nu s-a potrivit cu aceea din târg. Deși cânta de mică și a câștigat mai multe concursuri de gen, n-a devenit cântăreață, ci instructor și master trainer de fitness și pilates.

Gianluca Mariani, președintele Federației Italiene de Karate Shidokan, i-a fost instructor în sala de fitness și i-a remarcat potențialul. În 2005, Elena și Mariani s-au gândit că ar fi o idee bună ca lumea să exerseze pe muzică manele. Un fel de replica la zumba. „S-a apelat la un DJ care să aranjeze muzica, iar noi am început să pregătim mișcările. Pașii au fost studiați în așa fel încât ceea ce a ieșit nu este doar un dans. E, de fapt, o serie de contracții musculare, astfel că rezultatele se văd imediat, iar mușchii se tonifiază”, spune timișoreanca.

Cursurile au început în 2005, dar adevărata isterie s-a creat anul acesta, după ce noul sport a fost omologat. Apoi, a fost prezentat la un festival de wellness, în Rimini. „Clasa de manele-fitness amestecă ritmurile latine cu aerobicul și gimnastica funcțională. Cursul este un dans țigănesc-latin realizat de gimnasta româncă Elena Mihaela Vlad”, se arată pe pagina oficială a Centrului Național pentru Educație în Sport din Rimini. Imediat, Elena-Mihaela Vlad a primit solicitări să țină cursuri de instructori în mai multe orașe.

Grupele Elenei-Mihaela Vlad sunt compuse din 25-30 de cursante, cele mai multe dintre ele italience get beget. „Avem un repertoriu larg, cu piese de Vijelie, Salam, Guță, alți maneliști. Manelele le luăm de pe internet, DJ-ul le adaptează și le combină pentru programul de o oră de fitness. I-am anunțat și pe maneliști despre ceea ce facem și, chiar dacă nu au răspuns, cred că se bucură”, mai spune instructoarea. Abonamentul pentru clasele de manele-fitness este de 50 de euro pe lună și include două ședințe pe săptămână.

Mihaela Vlad vrea să aducă sportul pe care l-a inventat în țara ei adoptivă și acasă, în România. De aceea, așteaptă să fie contactată de oricine dorește să învețe tehnicile acestei discipline sportive, fie pe pagina de Facebook, fie pe e-mail.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

31 de minute ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

37 de minute ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

49 de minute ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

3 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

3 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

4 ore ago