Categories: Administratie

Robu face sondaje despre pasarile de tabla de langa Parcul Copiilor

Nicolae Robu este în concediu, dar, înainte să plece, a lansat, pe profilul său de Facebook, o altă „provocare”. Edilul șef a pus gând rău lucrărilor de la intrarea în Parcul Copiilor, grupate într-un parc tematic.

Pe pagina sa de Facebook, Nicolae Robu a publicat un sondaj privind oportunitatea de a renunța la primul parc de sculptură contemporană al orașului. „La intrarea în Parcul Copiilor sunt nişte păsări mari din tablă, care până mai ieri erau ruginite, iar acum sunt vopsite în alb-argintiu şi roşu. Vă rog să le analizaţi şi să mă ajutaţi să iau o decizie în privinţa lor, optând pentru una din variantele: Consider acele păsări kitsch-oase şi propun renunţarea la ele, respectiv consider acele păsări creații artistice reușite și propun păstrarea lor”, scrie primarul.

La sondaj conduc opiniile celor care sunt de acord cu desființarea parcului respectiv, însă comentariile propriu-zise sunt împărțite. „E vorba de niste păsaări… care sunt groaznic de hidoase. De câte ori trec pe acolo toată lumea din jur vorbește despre cât sunt de urâte și nimeni nu înțelege cine le-a pus și de ce. Din păcate există tot felul de specimene ciudate în orașul ăsta, ca și păsările astea hidoase. Poate vor dispărea odată cu ele”, scrie Oana Pircea.

„Domnule primar, niciodată valoarea artei NU s-a stabilit prin referendum. (…) Despre Picasso nu mai e nevoie să scriu prea mult, doar să amintesc prețurile exorbitante ale lucrărilor lui în ziua de azi… sau van Gogh, care nu a vândut niciun singur tablou în timpul vieții. Toți aceștia la vremea lor au fost considerați exponenții unei arte degenerate, urâte (…) evaluarea artei contemporane este o chestiune extrem de sensibilă și judecarea ei prin sondaje facebook este ridicolă și IRELEVANTA”, notează, pe de altă parte, Victor Popovici. Alți timișoreni spun că păsările nu sunt o prioritate în acest moment, oferindu-i primarului chiar o listă cu nemulțumirile lor.

Proiectul ArTuborg, la care face referire Nicolae Robu, grupează creațiile a șase artiști plastici cu renume internațional, Ștefan Bartha, Ecaterina Vrana, Raluca Ungureanu, Horia Bojin, Anamaria Șerban și Marius Leonte. Terenul pe care se află acesta a fost concesionat gratuit de municipalitate, în 2003, pe o perioadă de 49 de ani.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago