Categories: Politica

Robu, suparat pe revenirea lui Basescu

Principalii lideri politici timișeni au reacționat la aflarea veștii că Traian Băsescu va reveni la Cotroceni. Cel mai nemulțumit este primarul Timișoarei, Nicolae Robu. Pe de altă parte, Titu Bojin și Constantin Ostaficiuc cred că, de acum înainte, premierul și președintele trebuie să găsească o modalitate de coabitare.

„Nu pot comenta decizia Curţii Constituţionale. Indiferent dacă este bună sau rea, a fost dată şi trebuie să trecem peste asta. Va trebui ca preşedintele şi guvernul să colaboreze de acum înainte pentru binele oamenilor. Totul depinde de ei şi din punct de vedere prezidenţial şi parlamentar trebuie să se înţeleagă pentru binele românilor”, ne-a declarat Titu Bojin.

„Decizia Curţii Constituţionale este una absolut normală. Eu cred că această problemă se putea şi trebuia să fie rezolvată mult mai repede. Instituţiile statului au început să funcţioneze. Coabitarea trebuie să existe, este obligatorie pentru toţi. Sunt convins că premierul şi preşedintele vor găsi un mod de coabitare până la alegerile parlamentare”, ne-a spus Constantin Ostaficiuc, președintele PD-L.

„Este păcat că poporul român are de suportat încă doi ani un preşedinte ca Traian Băsescu, ultimul preşedinte comunist rămas încă la putere în Europa. Această acţiune de suspendare a preşedintelui ţării a dezvăluit mari carenţe în organizarea şi funcţionarea statului român. Este aberant ca o Curte Constituţională cu prerogative atât de importante, practic nelimitate – şi aceasta este o altă problemă! -, să fie constituită prin vot politic (…) Este penibil, în era informaticii, să nu existe o evidenţă a populaţiei precisă şi mai ales ca la generarea listelor electorale permanente să apară erori şi faţă de evidenţa existentă. Oricum, Traian Băsescu a fost total delegitimat din punct de vedere politic, câtă vreme 7,4 milioane de cetăţeni s-au pronunţat pentru demiterea sa – cu peste 50 de procente mai mulţi decât cei ce l-au ales în 2009! – şi doar 0,9 milioane pentru păstrarea sa în funcţie”, a spus Robu, într-un comunicat.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

2 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

2 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

4 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

4 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

5 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

5 ore ago