Categories: Politica

Societatea Timisoara ii intoarce spatele lui Sorin Iliesiu

Societatea Timişoara a anunțat, sâmbătă seară, că îl exclude din rândurile ei pe Sorin Ilieșiu. Acesta este acuzat de „derapaje de la principiile democratice statuate în Proclamaţia din 1990”. Ilieșiu a spus că judecătorii care au invalidat referendumul sunt niște „trădători”.

Referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu mai face o victimă. Aceasta este regizorul Sorin Ilieșiu, care a fost exclus din Societatea Timișoara. „Toate aceste abdicări flagrante de la valorile în care credem au fost repetat făcute la trustul media al informatorului dovedit Dan Voiculescu. Ultima dintre declaraţiile domnului Sorin Ilieşiu a fost lansată public la postul de televiziune Realitatea TV în 25 august 2012, conform căreia judecătorii de la Curtea Constituţională care au invalidat referendumul sunt trădători”, se precizează în comunicatul Societății Timișoara. Consiliul de conducere al acesteia a decis ca, „în faţa acestei afirmaţii staliniste”, să-l dea afară pe Ilieșiu.

Sorin Ilieșiu este membru al Grupului pentru Dialog Social și membru fondator al Alianței Civice. Anul trecut, el i-a cerut public președintelui Traian Băsescu să demisioneze din funcție, acuzându-l, într-o scrisoare deschisă, de minciună, incultură şi vulgaritate. „Incultura dumneavoastră e năucitoare şi incompatibilă cu funcţia pe care o deţineţi azi prin fraudă morală. […] Nu aţi făcut nimic bun cu excepţia condamnării comunismului şi nu aţi fi făcut-o dacă timp de un an nu v-aş fi încolţit cu apeluri documentate”, scria Ilieșiu la vremea respectivă.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

2 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

6 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

9 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

9 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

11 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

11 ore ago