Bienala de arhitectură de la Venetia / FOTO

În perioada 29 august – 25 noiembrie, la Veneția se desfășoară cea de a XIII-a ediție a Bienalei de Arhitectură, un eveniment ce atrage la fiecare ediție zeci de mii de vizitatori din toate colțurile lumii. Ediția de anul acesta poartă titlul de Common Ground, iar expoziția principală a fost gândită și realizată de David Chipperfield. Aceasta reunește 69 de proiecte la care au lucrat arhitecți, fotografi și designeri.

Pe lângă expoziția principală, Bienala de Arhitectură reunește, în acest an, alte 55 de pavilioane naționale, răsfirate pe toată suprafața Veneției, care încearcă să transpună în proiecte inovative tema bienalei. Există patru țări care participă pentru prima dată la acest eveniment: Angola, Kosovo, Kuweit și Peru. Pavilionul României se află anul acesta în galeria Giardini. Echipa condusă de Emil Ivănescu aduce un omagiu lui Ion Mincu. Proiectul Play Mincu constă dintr-o instalație interactivă care produce diferite ștampile. Acestea vorbesc despre cele două aspecte a meseriei de arhitect: artistic și birocratic.

Cine crede că Bienala de Arhitectură de la Veneția este doar pentru arhitecți se înșală amarnic! Pe întreaga perioadă a evenimentului, Veneția devine, practic, un pământ experimental unde vizitatorii pot simți pe propria piele tot ceea ce urmează să se schimbe. Obiectul principal al bienalei este, de fapt, omul și comunitatea din care face parte, acestea incluzând moduri de viață, schimbări radicale, redefinirea valorilor ș.a.m.d.

Pentru a descoperi misterele unuia dintre cele mai celebre orașe din lume și pentru a vizita Bienala de Arhitectură, Veneția ar trebui să fie una dintre primele opțiuni pentru un city break această toamnă. Pentru a vă stârni și mai mult interesul, ajunge să menționăm că Veneția este situată în întregime pe ape, iar toate construcțiile sunt realizate pe piloni. Veneția mai înseamnă 118 insule și insulițe, fiind străbătută în toate sensurile de 150 de canale. Întregul oraș (și întreaga lagună) au fost declarate, în 1979, patrimoniu al umanității de către UNESCO.

Câteva dintre obiectivele turistice de neratat în Veneția sunt Piața San Marco, Bazilica San Marco, Palatul Ducal, Ponte Rialto și Canal Grande. Acestea, și nu numai, vă vor face să înțelegeți de ce Veneția mai este numită și „Perla Italiei”.

Share
Published by
deBanat.ro
Tags: city break

Recent Posts

Impact fatal! Din păcate, un nou accident mortal din cauza neatenţiei

Un bărbat a condus un autoturism dinspre strada Oloșagului din municipiul Lugoj înspre localitatea Știuca,…

5 ore ago

A fost lansată prima licitație pentru extinderea la patru benzi a Centurii Nord Timișoara

DRDP Timişoara a lansat astăzi pe SEAP procedura "Elaborare Studiu de Fezabilitate Extindere Varianta de…

8 ore ago

Conflict 3 la 1 într-o şcoală din Lugoj. Noroc cu intervenţia poliţiştilor

În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…

11 ore ago

C9. Peciu Nou, scorul campionatului după ce a dat de pământ cu Periamul

Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…

12 ore ago

Echipele distribuitorului de energie electrică se află în continuare pe teren/UPDATE

Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…

13 ore ago

Demarează acțiunea de autorizare a comercianților stradali de produse specifice de Sfântul Nicolae

Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…

13 ore ago