Bienala de arhitectură de la Venetia / FOTO

În perioada 29 august – 25 noiembrie, la Veneția se desfășoară cea de a XIII-a ediție a Bienalei de Arhitectură, un eveniment ce atrage la fiecare ediție zeci de mii de vizitatori din toate colțurile lumii. Ediția de anul acesta poartă titlul de Common Ground, iar expoziția principală a fost gândită și realizată de David Chipperfield. Aceasta reunește 69 de proiecte la care au lucrat arhitecți, fotografi și designeri.

Pe lângă expoziția principală, Bienala de Arhitectură reunește, în acest an, alte 55 de pavilioane naționale, răsfirate pe toată suprafața Veneției, care încearcă să transpună în proiecte inovative tema bienalei. Există patru țări care participă pentru prima dată la acest eveniment: Angola, Kosovo, Kuweit și Peru. Pavilionul României se află anul acesta în galeria Giardini. Echipa condusă de Emil Ivănescu aduce un omagiu lui Ion Mincu. Proiectul Play Mincu constă dintr-o instalație interactivă care produce diferite ștampile. Acestea vorbesc despre cele două aspecte a meseriei de arhitect: artistic și birocratic.

Cine crede că Bienala de Arhitectură de la Veneția este doar pentru arhitecți se înșală amarnic! Pe întreaga perioadă a evenimentului, Veneția devine, practic, un pământ experimental unde vizitatorii pot simți pe propria piele tot ceea ce urmează să se schimbe. Obiectul principal al bienalei este, de fapt, omul și comunitatea din care face parte, acestea incluzând moduri de viață, schimbări radicale, redefinirea valorilor ș.a.m.d.

Pentru a descoperi misterele unuia dintre cele mai celebre orașe din lume și pentru a vizita Bienala de Arhitectură, Veneția ar trebui să fie una dintre primele opțiuni pentru un city break această toamnă. Pentru a vă stârni și mai mult interesul, ajunge să menționăm că Veneția este situată în întregime pe ape, iar toate construcțiile sunt realizate pe piloni. Veneția mai înseamnă 118 insule și insulițe, fiind străbătută în toate sensurile de 150 de canale. Întregul oraș (și întreaga lagună) au fost declarate, în 1979, patrimoniu al umanității de către UNESCO.

Câteva dintre obiectivele turistice de neratat în Veneția sunt Piața San Marco, Bazilica San Marco, Palatul Ducal, Ponte Rialto și Canal Grande. Acestea, și nu numai, vă vor face să înțelegeți de ce Veneția mai este numită și „Perla Italiei”.

Share
Published by
deBanat.ro
Tags: city break

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

6 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

12 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

14 ore ago