Categories: Pe surse

CarpatAir, foarte aproape sa-si ia zborul de la Timisoara

Compania CarpatAir va părăsi Aeroportul Internațional „Traian Vuia” în perioada următoare, deoarece nu mai face față, se pare, problemelor financiare. Decizia vine după ce oficialii moldoveni au amenințat cu plecarea încă de astă vară.

Surse din interiorul companiei spun că, de la 1 octombrie, 70% din personal va fi disponibilizat. Oamenii nu au fost însă anunțați oficial până acum unde se va muta compania. Surse din rândul competitorilor CarpatAir afirmă că, foarte probabil, compania își va muta hub-ul la Chișinău sau la Sibiu. Ultima opțiune pare însă destul de puțin probabilă, din rațiuni legate de administrația instituției respective.

Pe de altă parte, compania aeriană CarpatAir a dat în judecată aeroportul din Timişoara, pe care îl acuză că, prin grila de tarife aprobată anul trecut, s-au acordat companiei Wizz Air mai multe discounturi, care ar reprezenta ajutor de stat. CarpatAir a solicitat Tribunalului Timiş să suspende punctul din grila de tarife prin care se acordă discounturile pentru Wizz Air.

„Prin grila de tarife din iunie 2011 (n.r. punctul 7.3), pârâta (n.r. Aeroportul Timişoara) a adaptat inter alia o schemă de discounturi (variind de la 8 până la 73%), oferită operatorilor pe bază de pasageri îmbarcaţi lunar. Această schemă de discounturi constituie un ajutor de stat nelegal acordat de Aeroportul Internaţional Timişoara operatorului de transport Wizz Air”, arată directorul general al CarpatAir, Nicolae Petrov, în cererea de chemare în judecată.

Judecătorii de la Tribunalul Timiş au decis că nu este de competenţa lor să se pronunţe asupra acordării ilegale a unor ajutoare de stat, această sarcină revenindu-i Comisiei Europene. CarpatAir a declarat recurs, iar magistraţii Curţii de Apel l-au admis, retrimiţând cauza spre judecare la Tribunalul Timiş, unde procesul este în curs de desfăşurare în această perioadă.

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 minute ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

48 de minute ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

O oră ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

O oră ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

2 ore ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

2 ore ago