Categories: Klaus Vaterland

Dar cu Puccini ce-ati avut?

Proiectul fotbalistic al primarului Robu are potențial, ar suna o vorbă încărcată de un optimism ponderat. E adevărat că era meciul cu UTA, precis a contat și gratuitatea acordată de municipalitate pentru atragerea oamenilor la stadion, dar n-o să fiu ranchiunos ca un disident de liga a V-a să afirm că prezența luni seară pe „Dan Păltinișanu” nu a fost una peste așteptări.

Fără galerie, fără atmosfera de altădată, cei 7.000 de spectatori au luat loc în tribune la fel cum ar fi stat în ovalul de la Severin, Bacău sau Buzău cu ocazia Daciadei. Spărgând semințe și total decuplați de la fiorul susținerii vocale a alb-negrilor de pe gazon, chiar și atunci când în peluză niște copii au încercat timid să suplinească marea absență a CVUCS.

Rămân la părerea că primarul Robu greșește abandonând dialogul cu șefii Peluzei Sud. Poate că părțile vor conștientiza că fiecare are câte ceva de pierdut din toată încrâncenarea asta. Proiectul ACS se poate pierde într-o atmosferă de târg prăfuit fără o tradiție fotbalistică și microbistică, pe de o parte, iar orgolioșii lideri de galerie pot concluziona la un moment dat că, într-adevăr, cimitirele sunt pline ochi de oameni de neînlocuit.

Cât privește fotbalul, n-am fost o clipă surprins să văd că în tot meciul gazdele cu pretenții de promovare au avut trei ocazii, iar oaspeții, la fel de anemici, deși poftesc si dumnealor la un loc de primă divizie. Cum să fie altfel, când renunți la cel mai bun vârf al tău pentru o economie de 500 de euro pe lună? Și-așa, cu sau fără Zăgrean, nicio grijă, ACS va promova la pas din lipsă de competitoare apte să te depășească sau chiar să termine în picioare anul financiar.

Mă tot întreb după meciul ăsta cum de reușea Iancu să aibă, de la București, o organizare net superioară celei de care s-au făcut responsabile luni două instituții mamut ale administrației locale. Reclamele dimprejurul suprafeței de joc au dispărut, de parcă odată cu Iancu au sucombat și firmele timișene numai bune de promovat cu ocazia unui astfel de eveniment. Dacă n-ai director de publicitate competent, măcar nea Titu și dom’ Nicu puteau trimite o „ofertă de nerefuzat” la firmele de casă, ce naiba!, să nu-ți rămână printre măsele senzația aia de maximă ineficiență când e vorba de patronatul de stat.

Da, să nu uit de stația de sonorizare. Dacă a fost cumva defectă, atunci zău că-i păcat să ai pe statul de plată al consiliului județean atâția angajați pe tehnic. Însă dacă n-a fost nimic stricat la dânsa, ce naiba ați avut cu Puccini, de nu l-ați mai dat pe Pavarotti și „Nessun Dorma” la intrarea echipelor pe stadion? Până și „țiganul” avea gusturi rafinate.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

2 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

5 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago