Categories: Poli Timisoara

Poli ia un punct de la Mioveni, dupa ce a egalat de la 0-2

Poli Timişoara a fost la un pas de prima victorie într-un joc oficial de când evoluează în actuala formulă. Jucătorii lui Vali Vecea au întors rezultatul de la 0-2, reuşind să egaleze, în deplasarea de la Mioveni, pe finalul jocului. Poparadu & co ar fi putut chiar să şi câştige, în condiţiile în care în poarta Daciei Mioveni a stat aproape un sfert de oră atacantul Rică Neaga, după ce arbitrul întâlnirii l-a eliminat de pe teren pe portarul gazdelor.

Prima repriză de la Mioveni a fost echilibrată, cele două formaţii fiind extrem de zgârcite în privinţa fazelor ofensive. A urmat însă al doilea mitan, perioadă în care spectacolul şi suspansul au fost ingredientele de bază. După doar trei minute din a doua repriză, Dacia Mioveni a deschis scorul prin Dică. Fotbalistul care a trecut şi pe la FC Argeş, Rapid sau CFR Cluj a profitat de o eroare în defensiva timişorenilor care l-a avut în prim-plan pe Bălace, tocmai omul care ar trebui să confere echilibru defensivei şi echipei în general, dacă ţinem cont de experienţa sa.

În minutul 61, arbitrul întâlnirii a dictat penalty pentru Dacia Mioveni, în urma unui fault comis de portarul Kirev. A executat tot Dică, iar scorul a devenit 2-0 pentru Dacia. Când nimeni nu se mai aştepta ca Poli să revină în joc, o diagonală de excepţie marca Poparadu a ajuns la Boştină, care a înscris pentru 2-1. A fost momentul în care timişorenii au început să spere din nou. A fost însă o speranţă de scurt timp, pentru că Poli a rămas în zece, după eliminarea fundaşului Redzepi, care a trebuit să faulteze în calitate de ultim apărător, ceea ce i-a adus cartonaşul roşu.

În minutul 81, gazdele au rămas și ele în zece oameni. Acestea efectuaseră însă toate schimbările și, cum cel trimis la vestiare a fost chiar portarul Popescu, au fost nevoite să trimită în poartă un jucător de câmp. Şansele Politehnicii au crescut considerabil. Zece minute s-au chinuit oamenii lui Velcea să trimită o minge mai periculoasă la poarta reprofilatului Rică Neaga, dar acesta a fost protejat impecabil de o defensivă aflată într-o zi bună. Poli a înscris până la urmă în minutul 90, printr-o torpilă a fundaşului Petrovici, din afara careului mare. E greu de crezut că şutul lui Petrovici putea fi scos chiar şi de un portar de meserie. În minutele de prelungire, Poli a presat, dar fără rezultat pe tabelă. În urma jocului de la Mioveni, Poli are două puncte în clasament, obţinând două remize.

Velcea a folosit următorii jucători: Kirev – Nohai, Petrovic, Șakir, Bălace – Goge, Artean, Poparadu (cpt.), Nanu – Boldea, Szekely. Au mai evoluat: Boştină, Dobricean, Miculescu.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

10 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

12 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

13 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

14 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

14 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

16 ore ago