Categories: InvatamantUltima ora

Protest la Darova: copiii, obligati sa faca naveta, desi au scoala in sat

Clasa zero a scos părinții nemulțumiți în stradă în județul Timiș. Aproximativ 100 de părinți și copii din Sacoșu Mare, comuna Darova, au început anul școlar în stradă, protestând. Adulții refuză să-și trimită copiii la școală în altă localitate, pentru că nu le sunt asigurate condiții de transport și, în plus, în satul lor, există școală. Aceasta a fost însă închisă.

Reabilitată în 2010, școala din Sacoșu Mare a fost închisă anul acesta, iar cei 60 de copii din sat sunt trimiși de autorități la zeci de kilometri distanță, cu două microbuze școlare vechi și neîncăpătoare. Cu câte 12 locuri fiecare, microbuzele școlare nu fac față celor 60 de puști.

Mai mult de jumătate dintre aceștia sunt copii în plasament, subnutriți și cu imunitatea scăzută, astfel că părinții adoptivi se tem pentru sănătatea lor în timpul sezonului rece. „Vă dați seama, nici jumătate din copiii noștri nu pot fi duși la școală cu microbuzele școlare. Apoi ne facem mari probleme dacă vreunuia i se face rău sau răcește, cine îl va îngriji sau cum va ajunge acasă”, a declarat o mama.

Primarul Sorin Tilihoi a plecat împreună cu o delegație formată din profesori și părinți la inspectoratul școlar. „În luna decembrie am primit decizia că școala rămâne, apoi în vară au dat altă decizie prin care au închis. Școala a fost reabilitată acum doi ani, are toate dotările, sunt școli de la oraș care nu arată ca școala noastră închisă”, spune Tilihoi. Acesta e categoric: dacă autoritățile nu rezolvă problema, copiii nu vor merge a școală.

„Noi avem două microbuze, unul cu opt, altul cu 16 locuri, și 60 de copii. Nu îi putem duce decât în ture. Asta ar însemna să punem pe drumuri copiii de șase ani, de la 6 dimineața. E firesc ca părinții nu sunt de acord. Și eu aș face la fel, dacă aș fi în situația aceasta”, a mai arătat edilul.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

31 de minute ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

4 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

7 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

7 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

9 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

10 ore ago