Categories: Invatamant

Universitatea de Vest, in topul mondial al universitatilor!

Trecută în a doua categorie a instituţiilor de învăţământ superior din România, Universitatea de Vest reușește o performanță mondială. UV T este una dintre cele patru universităţi din România aflate în top 700 mondial. Clasamentul Internaţional al Universităţilor, QS World University Rankings 2012, include şi patru instituţii de învăţământ din România.

În topul 700 la nivel mondial se află Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Toate cele patru instituții de învățământ superior se claseaza pe locuri cuprinse între 600 şi 700 în Clasamentul Internaţional al Universităţilor 2012/2013.

„Sunt bucuros, pentru că este vorba despre un clasament mondial care certifică valoarea Universităţii de Vest. Este ca în proverbul românesc cu nimeni nu e filosof în satul lui. Criteriile luate în calcul în întocmirea acestui top mondial reflectă mai mult complexitatea universităţii, nu doar criterii de cercetare ştiinţifică, după care s-a făcut topul naţional.

O universiate nu are rol doar de cercetare. S-a luat în calcul nivelul de pregătire al cadrelor didactice, al studenţilor, gradul de angajabilitate al acestora, relaţiile pe care universitatea le are cu mediul social, numărul de studenţi străini, colaborările cu cadrele didactice din străinătate şi accesarea fondurilor europene”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.

Cele patru universităţi româneşti din topul mondial fac parte dintr-o echipă de elită, „Consorţiul Universitaria”, la care anul trecut a aderat şi ASE Bucureşti.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

35 de secunde ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

2 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

2 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

3 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

4 ore ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

5 ore ago