Categories: Timp liber

Bucatar timisorean, premiat cu bronz la Olimpiada Culinara

Timișoreanul Remus Tomici, bucătar-șef la Casa del Sole Sky, a făcut parte din echipa care a luat bronzul pentru România, la Olimpiada Culinară de la Erfurt. Olympiade der Koch, competiție organizată din patru în patru ani de Asociația Bucătarilor Germani, reunește reprezentanți din peste 50 de țări.

România a fost reprezentată de mai multe echipe – naționala de seniori, naționala de juniori, regionala Moldovei și regionala București, plus echipa României de catering. Aceasta din urmă a obținut medalia de bronz. Remus Tomici, Mărioara Vîrtop, Gabriel Sabadish și Marian Misircic au pregătit un meniu pentru 150 de persoane, care s-a mâncat până la ultima firimitură.

Specialitățile au fost: supă-cremă de dovleac cu spumă de spanac și crutoane de bacon și migdale; meniu vegetarian cu mix de fasole, linte, mazăre, cu sos de ardei gras; meniu de pește cu duet de somon-șalău in foi de alge nori, cu garniture de tăiței de legume și orez cu praz și sos de lămâie cu muștar; fel de bază – mușchiuleț de porc provencale, garnitură de cartofi cu brânză feta și pătrunjel, varză roșie cu miere și sos de soia și sos de piper roze; desert – cremă de brânză proaspătă cu lemongrass pe pat de mămăligă cu vanilie la grătar și sos de mentă cu merișoare.

Remus Tomici (foto, al doilea din dreapta) are 38 de ani și este timișorean get-beget. Are în spate 17 ani de experiență în bucătărie, iar în ultimii trei a participat la mai multe concursuri internationale și naționale. Competiția Medunarodni Kulinarski Festival de la Biser-Mora din Croația i-a adus două medalii de bronz și un aur, aur care l-a calificat la Olimpiada din Germania. A mai participat la Balkan Culinary Cup din Grecia. În 2011 a câștigat Cupa Banatului la Gătit iar săptămâna viitoare va participa la finala națională Metro Chef. Peste doi ani, Tomici vrea să participe la Campionatele Mondiale din Luxemburg.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

7 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

10 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

10 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

13 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

15 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

15 ore ago