Categories: Social

Cu un telefon, timisorenii vor scapa gratuit de frigiderele si masinile de spalat stricate

Timișorenii vor beneficia de un nou serviciu de colectare gratuită de la domiciliu a deșeurilor electrice și electronice (DEEE) grele sau voluminoase. Acestea vor fi preluate în ultima sâmbătă a fiecărei luni, pe bază de comandă telefonică.

Directia de Mediu a Primăriei Timișoara și Asociația RoRec vor să vină în sprijinul celor care vor să se debaraseze de aceste deşeuri voluminoase și în afara celor două acţiuni de curăţenie generală, de primăvară şi de toamnă, sau în timpul acţiunilor de genul „Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare”.

Pentru programarea transportului de la domiciliu, timișorenii sunt invitaţi să sune la numerele de telefon 0726-114.180, 0751-302.114 sau 0785 -189.492, de luni până sâmbătă, între orele 9 și 18, de la 1 noiembrie.

Serviciul este lansat cu ocazia împlinirii a doi ani de colaborare între PMT și RoREc. De atunci au fost derulate cinci acțiuni de colectare a DEEE, în urma cărora au fost adunate aproximativ 100.000 de kilograme de deșeuri. Ultima dintre ele a avut loc chiar în această lună.

„Vom continua să dezvoltăm acest parteneriat de succes, pentru a ajuta Timișoara să demonstreze că este posibil să atingem cota de 4 kilograme anual/locuitor, impusă de Uniunea Europeană”, spune Ionel Hornea, reprezentantul zonal al RoRec. Detalii despre programul campaniei de mediu pot fi consultate aici sau aici, pentru mai multe informații despre campanii, colectarea DEEE și despre un mediu curat.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 minute ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

25 de minute ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

2 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

3 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

3 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

4 ore ago