Motociclistul Mircea Vrăjitoru, grav accidentat într-o cursă din Portugalia, a primit primele vești bune în secția ATI a Spitalului Județean Timișoara. Deși medicii portughezi i-au dat tânărului de 19 ani șanse minime la viață, neurochirurgul Horia Pleș a descoperit că acesta este perfect conștient.
Pe 23 septembrie, Mircea Vrăjitoru a suferit un accident oribil în cursa European SuperStock 600 de la Portimao. Tânărul de 19 ani a fost dezechilibrat de un alt competitor, a căzut, iar apoi un alt participant a trecut cu motocicleta peste capul lui.
Mircea Vrăjitoru a stat în comă indusă la un spital din Portugalia, iar apoi a fost adus, cu ambulanța, la Timișoara. 3.500 de kilometri au fost parcurși în 36 de ore, cu șoferi care s-au oprit doar câteva minute, ca să se schimbe. Vineri dimineață, motociclistul a fost internat la Spitalul Județean. Ideea de a-l aduce aici a venit din partea lui Gabriel Mureșan, președintele Federației Române de Motociclism (FRM), care are încredere maximă în neurochirurgul timișorean Horia Pleș.
Luni dimineață, după ce a văzut tomografiile tânărului motociclist, dr. Horia Pleș le-a adus primele vești bune părinților lui Mircea. De la șanse nule, date de portughezi, Pleș le-a spus acestora că, deși nu poate vorbi, fiul lor este perfect conștient. La recomandarea lui, Mircea Vrăjitoru a fost așezat într-un scaun cu rotile și a făcut prima plimbare de la accident.
„Există multe cheaguri de sânge, atât la suprafața, cât și în masa creierului. Acestea nu se retrag în ritmul în care am văzut evoluând la alți pacienți”, a spus dr Pleș. „Portughezii nu și-au dat seama că e treaz. Nimeni nu înțelege de ce nu i-au făcut o tomografie, așa cum i s-a făcut lui Mircea la Timișoara. Practic, din start nu i-au dat nico șansă conștient”, spune Gabriel Olariu, secretarul FRM. Din păcate, în urma traumatismului, tânărului îi este încă afectată vorbirea. „Se vede că Mircea încearcă să vorbească, dar încă nu poate”, a mai spus Olariu.
Acum, lui Mircea și familiei sale nu le rămâne decât să aștepte. Luni seară, tânărul a fost mutat la Spitalul Pelican din Oradea. Pentru că sistemul lui imunitar este foarte slăbit, Mircea va sta în izolare septică. Medicul Horia Pleș așteaptă ca, în următorul interval, cheagurile de sânge din creierul motociclistului să se retragă. Dacă nu, va urma o intervenție chirurgicală. El a recomandat ca, timp de câteva ore, tânărul să fie zilnic mobilizat, cu ajutorul scaunului cu rotile. Specialistul a mai afirmat că abia după minimum jumătate de an, se va putea pronunța asupra eventualelor sechele.
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…
Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…
Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…
Colaborare de succces. Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica Timișoara și sediile Continental din Timișoara a fost…
Consilierii locali timișoreni au primit la vot, la ședința de plen extraordinară de marți un…
Începând de joi, de la ora 10, Expo Mobila Timișoara își deschide porțile atât pentru…