Categories: Sport

Primele semne bune dupa accident pentru motociclistul Mircea Vrajitoru

Motociclistul Mircea Vrăjitoru, grav accidentat într-o cursă din  Portugalia, a primit primele vești bune în secția ATI a Spitalului Județean Timișoara. Deși medicii portughezi i-au dat tânărului de 19 ani șanse minime la viață, neurochirurgul Horia Pleș a descoperit că acesta este perfect conștient.

Pe 23 septembrie, Mircea Vrăjitoru a suferit un accident oribil în cursa European SuperStock 600 de la Portimao. Tânărul de 19 ani a fost dezechilibrat de un alt competitor, a căzut, iar apoi un alt participant a trecut cu motocicleta peste capul lui.

Mircea Vrăjitoru a stat în comă indusă la un spital din Portugalia, iar apoi a fost adus, cu ambulanța, la Timișoara. 3.500 de kilometri au fost parcurși în 36 de ore, cu șoferi care s-au oprit doar câteva minute, ca să se schimbe. Vineri dimineață, motociclistul a fost internat la Spitalul Județean. Ideea de a-l aduce aici a venit din partea lui Gabriel Mureșan, președintele Federației Române de Motociclism (FRM), care are încredere maximă în neurochirurgul timișorean Horia Pleș.

Luni dimineață, după ce a văzut tomografiile tânărului motociclist, dr. Horia Pleș le-a adus primele vești bune părinților lui Mircea. De la șanse nule, date de portughezi, Pleș le-a spus acestora că, deși nu poate vorbi, fiul lor este perfect conștient. La recomandarea lui, Mircea Vrăjitoru a fost așezat într-un scaun cu rotile și a făcut prima plimbare de la accident.

„Există multe cheaguri de sânge, atât la suprafața, cât și în masa creierului. Acestea nu se retrag în ritmul în care am văzut evoluând la alți pacienți”, a spus dr Pleș. „Portughezii nu și-au dat seama că e treaz. Nimeni nu înțelege de ce nu i-au făcut o tomografie, așa cum i s-a făcut lui Mircea la Timișoara. Practic, din start nu i-au dat nico șansă conștient”, spune Gabriel Olariu, secretarul FRM. Din păcate, în urma traumatismului, tânărului îi este încă afectată vorbirea. „Se vede că Mircea încearcă să vorbească, dar încă nu poate”, a mai spus Olariu.

Acum, lui Mircea și familiei sale nu le rămâne decât să aștepte. Luni seară, tânărul a fost mutat la Spitalul Pelican din Oradea. Pentru că sistemul lui imunitar este foarte slăbit, Mircea va sta în izolare septică. Medicul Horia Pleș așteaptă ca, în următorul interval, cheagurile de sânge din creierul motociclistului să se retragă. Dacă nu, va urma o intervenție chirurgicală. El a recomandat ca, timp de câteva ore, tânărul să fie zilnic mobilizat, cu ajutorul scaunului cu rotile. Specialistul a mai afirmat că abia după minimum jumătate de an, se va putea pronunța asupra eventualelor sechele.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago