ASU Poli are liber la promovare!

Zvonurile conform cărora ASU Politehnica Timişoara nu ar fi lăsată să promoveze în Liga a IV-a la sfârşitul campionatului sunt infirmate de rectorul UPT, Viorel Şerban. Acesta e categoric: instituţia pe care o conduce va finanţa echipa şi în Liga IV-a. Problema ar putea apărea în eventualitatea unei promovări în eșalonul al treilea.

Rivalitatea dintre echipele ACS Poli și ASU Poli transcende trei eșaloane și dă naștere unor teorii dintre cele mai fanteziste. Una dintre variantele vehiculate este aceea că există o înțelegere între primarul Nicolae Robu și rectorul Viorel Șerban, conform căreia ASU n-ar fi lăsată să promoveze. Motivul ar fi lipsa banilor, însă, de fapt, Robu nu ar vrea ca echipa Politehnicii să se apropie cumva de echipa autorităților locale.

ASU Politehnica e echipa noastră de 93 de ani. Este formată în proporţie de 90% din studenţi şi absolvenţi. Apărătorii sunt toţi studenţi din anul I.Unii au terminat, sunt toţi ingineri, dar au rămas la echipă. Dacă vor promova, vom vedea ce înseamnă susţinerea financiară, problemele se pun, zic eu, doar dacă ajung în liga III-a. Până atunci vom sprijini echipa. Dacă vor promova, mergem mai departe”, spune Viorel Şerban, rectorul UPT.

Șerban susţine că ASU Poli stă în gâtul unora probabil din cauză că au reuşit să-şi atragă mulţi suporteri, o mare parte din vechea galerie a lui Poli. „Şi la ACS Poli există Universitatea Politehnica. Acolo sunt alţi colegi şi un sprijin de altă natură, regelementat printr-o hotărâre de senat. Problema cu ASU Poli este de imagine, în jurul echipei au apărut şi membrii ai galeriei şi poate asta dernajează. Pe mine nu are de ce să mă deranjeze. Atâta timp cât sunt organigrama noastră şi fac o treabă de care să nu ne fie ruşine că reprezintă Politehnica, îi vom susţine”, a completat rectorul UPT.

Echipa ASU Politehnica Timişoara este pe locul al doilea în Campionatul Judeţean. Are cu trei puncte mai puţin decât liderul Racoviţa, care, în plus, are şi un meci mai puţin disputat. Se pare însă că șefii de la Racoviţa nu sunt interesaţi de promovare. Ei au o echipă şi în campionatul de sală organizat de fostul arbitru Tiberiu Lajos. Astfel, fotbaliştii primesc bani din două părţi. Dacă ar promova în Liga a IV-a, jucătorii de la Racoviţa nu ar mai putea evolua în campionatul de sală.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

2 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

2 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

4 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

4 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

5 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

6 ore ago