Robu se pregateste sa exproprieze Complexul Studentesc!

Proprietarul unui fast-food din Complexul Studențesc cere o taxă retroactivă Primăriei Timişoara, deoarece studenţii s-ar fi plimbat fără drept pe strada din faţa localului. Justiția i-a dat dreptate, așa că omul ar trebui să primească 1,3 milioane de lei. Primarul Nicolae Robu propune executarea unei străzi ocolitoare şi îi ameninţă cu exproprierea pe patronii din Complexul Studenţesc.

Patronul restaurantului Pret-a-manger a cerut în instanță o taxă retroactivă pentru folosirea unei porțiuni din Aleea Studenților care îi aparține. Culmea este că a și câștigat procesul. Primarul Nicolae Robu nu vrea să audă de așa ceva. „Proprietarul a ajuns la concluzia că noi trebuie să-i plătim bani ca să mai poată circula studenții pe Aleea Studentilor. Dacă judecăm din perspectiva drepturilor pe care le are un proprietar, se poate cere aşa ceva, dar unde este bunul simţ? Această persoană face uz de drepturile ce decurg din deținerea proprietăților. Nu avem ce să facem dacă el ne cere bani pentru ca studenții să circule pe aleea lor. Nu mă interesează cât cere, nu am ce să negociez cu astfel de oameni”, a declarat edilul șef.

Direcţia Tehnică a municipalității a găsit și soluția: va face o alee de piatră, prin faţa Căminului 12. Nicolae Robu are și un plan revoluționar în ceea ce privește Complexul Studențesc. Primul pas, exproprierea. „Am hotărât să creez în Timişoara un campus universitar adevărat prin exproprierea proprietăţilor aflate în zonă, care ar trebui să fie exclusiv domeniu public dedicat complexului. Procesul de expropriere va presupune inclusiv alocarea fondurilor necesare pentru plata despăgubirilor, fie la nivelul celor pe care le vom conveni amiabil, fie la nivelul celor care vor fi stabilite conform instanţelor de judecată. Am luat hotărârea politică de a merge pe acest drum”, a mai spus Robu.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

5 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

8 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

8 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

10 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

12 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

13 ore ago