Categories: Zâmbete amare

Stenogramele amaraciunii sau cum o spagara le-a cazut cu tronc lui Sarbu si Ostaficiuc

De câteva zile poporul are iar circ gratis la televiziuni, odată cu apariția stenogramelor din Dosarul „Motorina”, în care este implicat fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar. Rând pe rând, mai apare câte o stenogramă spre deliciul analiștilor de prin televiziuni. Dar și al poporului care, în loc de pâine, mănâncă stenograme. Că ele n-au nici cea mai mică legătură cu dosarul în cauză nici că mai contează, circ să fie. La urma urmei, poate nici nu e așa de rău să mai vadă lumea cum discută cei puși să ne conducă. În urmă cu trei zile, de la Băsescu, Udrea sau Cocoș, stenogramele au ajuns și la boss-ul PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc.

Interceptat că discută cu Blejnar numele celui care trebuie să conducă Finanțele timișene. Așa am aflat că, fiindcă „Doru” n-a vrut să vină, s-a mers pe soluția unui tip mai bleg, dar bun executant. În discuție apare și numele Gabrielei Ionescu, pentru care „Brandul” și-a pus obrazul pentru o funcție de adjunct la Finanțe. Probabil o mare specialistă în domeniu, dacă a fost primită chiar de Blejnar la o cafea. Că „specialista” a ajuns ulterior după gratii pentru șpăgi nenumărate nu mai contează. Oricum, stenograma a confirmat un lucru care se știa de mult, și anume modul în care baronii locali ai partidelor aflate la putere numesc oamenii în funcții. Ce-i drept, nu apare nimic de genul „e omul nostru”, „cotizează la partid” etc.

Surprinși au fost doar cei din cuibul de rezistență de la Antena 3, care făceau clăbuci la gură și urcau pe pereți de furie, indignați că un președinte de filială discută cu Blejnar numirea unui șef de „deconcentrată”. Senzațional, nimeni nu știa până acum că șefii de instituții sunt puși de liderii de partid! Ca să nu mai vorbim că cei din USL n-au făcut în viața lor așa ceva, la ei totul merge pe meritocrație, în funcții fiind promovați numai specialiști unul și unul. Apropo de „ciuvicii” închiși în Antene, nu le spune nimeni că PDL nu mai e la putere și că ai lor sunt în fruntea bucatelor?

Ulterior stenogramei cu Ostaficiuc, Blejnar a făcut public un document semnat de senatorul PSD Ilie Sârbu, din luna mai 2009, cu un an înainte de convorbirea inteceptată. Și vedem că aceeași specialistă în finanțe Gabi Ionescu era susținută de PSD Timiș pentru funcția de adjunctă la Finanțe. (Normal, la Antene e mucles total.) În paranteză fie spus, același document relevă că Sârbu a propus pentru funcția de șef al vămilor din Vest un… veterinar și la Garda Financiară, un fost iubit al fiicei sale.

Revenind la marea finanțistă Gabi Ionescu, de remarcat cât lipici a avut la cei doi mari corifei ai politicii timișene. Cătă afinitate pentru o femeie care, probabil, înainte de-a lua mai și dădea. Șpagă, nu altceva! Iar acum a ajuns să fie pasată, ca un cartof fierbinte, între cei doi protectori. Din înaltul funcției sale de… socru, Sârbu nici nu mai vrea să comenteze subiectul. Că eram curioși să știm dacă s-a mai întâlnit cu protejata lui în ultimul timp. Este că-i frumos că mai apare câte o stenogramă? Că altfel muream de plictiseală, la ce candidați avem pentru alegeri.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

12 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

12 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

17 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

18 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

20 de ore ago