Categories: Sănătate

Timisoreni, semnati pentru Spitalul de Copii „Louis Turcanu”!

Șapte sau opt milioane de euro, plus alte câteva milioane pentru dotări. De atât este nevoie pentru ridicarea unui nou corp de clădire, absolut necesar, pentru Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”. Timișorenii sunt invitați să se implice, din nou, într-o campanie care, până la urmă, îi privește pe toți.

În Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” sunt tratați anual peste 20.000 de copii, proveniți din toate zonele țării. Unitatea sanitară recunoscută pentru performanțele ei este însă în pericol de a rămâne cu mai multe secții în stradă. Două imobile în care funcționează șapte secții au fost retrocedate și, deși felul în care au fost înapoiate aceste imobile este cercetat de autorități, asta nu-i încălzește cu nimic pe medici și pe micii lor pacienți.

Singura soluție este ridicarea unui nou corp de clădire, lângă secția de oncologie. Imobilul ar urma să aibă demisol, parter și încă șase etaje, cu o suprafață utilă de circa 6.000 de metri pătrați. Teoretic, sună bine. Practic, doar pentru construcția propriu-zisă e nevoie de șapte sau opt milioane de euro. Utilarea secțiilor presupune milioane. Evident, bani nu sunt.

„Efortul orașului în acest sens nu este de ajuns. Un proiect de o asemenea anvergură necesită implicarea financiară a guvernului. De aceea, inițiem o campanie de strângere de semnături, la care sunt invitați să ia parte toți timișorenii. Toți avem copii și știm cât de importantă este funcționarea unui astfel de spital”, a declarat viceprimarul Sorin Grindeanu.

Unul dintre inițiatorii acestei acțiuni este Fundația Academică Culturală Timișoara (FACT), care are deja experiență în lobby. Când a fost vorba ca filarmonica să-și piardă sediul, cele aproximativ 17.000 de scrisori trimise de timișoreni pe adresa guvernului au întors decisiv balanța. „Estimăm că, pentru un impact major asupra guvernanților, avem nevoie, în acest caz, de circa 50.000 de semnături. În an electoral, niciun executiv nu va putea ignora cererea unei comunități atât de importante”, spune Ioan Coriolan Gârboni, președintele FACT.

Primii care au semnat această petiție de salvare a spitalului de copii au fost prefectul Eugen Dogariu, viceprimarul Sorin Grindeanu, Ioan Coriolan Gârboni, președintele FACT, dr. Adam Ovidiu, directorul Spitalului „Louis Țurcanu”, dr. Andrei Gheorghe Zeno, director medical Spitalul „Louis Țurcanu”, dr. Mihai Gafencu, purtător de cuvânt Spitalul „Louis Țurcanu”, dr. Victor Dumitrașcu, directorul CJAS Timiș, dr. Ciprian Bogdan, directorul SCJUT, dr. Florin Bârsășteanu, directorul medical SCJUT, dr. Octavian Mazilu, directorul Spitalului Municipal, și fostul deputat de Timiș, dr. Ovidiu Brânzan.

„Timișorenii n-au prea știut până acum să se adune pentru lucruri bune. Poate că e cazul să învățăm acum din exemplul altora”, a conchis viceprimarul Grindeanu. Timișorenii care vor să se alăture acestui demers vor putea semna pentru salvarea spitalului de copii în corturile amenajate special în acest scop și deservite de voluntari.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

12 minute ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

4 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

7 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

7 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

9 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

9 ore ago