Categories: Social

Zaher, „albit” de Tribunalul Bucuresti

Controversatul afacerist timișorean de origine siriană Zaher Iskandarani a fost achitat, miercuri, de o instanță a Tribunalului București pentru acuzațiiile de contrabandă cu țigări și alcool. Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel București.

Procesul în care este implicat Zaher Iskandarani a început în vara anului 2006. Printre capetele de acuzare se numără operațiuni vamale ilicite cu utilaje de producție a țigărilor și alcoolului, prejudiciul calculat fiind de 580.000 de euro. Potrivit procurorilor, timișoreanul s-a ocupat încă din anul 1990 de contrafacerea și contrabanda cu țigări, utilizând în acest scop fabrica de țigări pe care a deținut-o la Săcălaz.

Țigările erau destinate atât pieței din vestul Europei, cât și pentru Orientul Mijlociu. Utilajele care au fost aduse ilegal în țală, potrivit anchetatorilor, proveneau din Italia, iar tutunul venea de la o firmă din Liban, deținută de familia sirianului.

Procurorii l-au mai acuzat pe Zaher și de comercializarea ilegală a alcoolului, produs la fabrica sa din Lenauheim. La o percheziție efectuată în 2005, la domiciliul lui Iskandarani au fost descoperite matrițe, timbre fiscale falsificate, precum și cantități mari de țigări. În același an, afaceristul a fost arestat pentru contrabandă cu alcool și țigări, ulterior fiind eliberat. În acest moment, Iskandarani este cercetat de procurorii DIICOT într-un dosar privind furtul de energie electrică. Sentința dată de Tribunalul București nu este definitivă, procurorii având posibilitatea să facă recurs la Curtea de Apel București. (sursa foto: opiniatimisoarei.ro)

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

2 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

2 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

3 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

15 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

18 ore ago