Ba, da’ eu cu cine votez? (II)

Prima duminică de campanie, primele ieșiri în teren ale candidaților. Fără găleți și cizme de cauciuc, doar cu pixuri și carnețele. Și ce poate fi mai plăcut pentru un alegător ieșit la bere cu prietenii dis-de-dimineață, decât să dea nas în nas cu potențialul lui reprezentant în parlament? Tot duminică, în unele familii de candidați s-ar putea să se fi lăsat cu mutre acre la masa de prânz.

Fiecare primește ceea ce merită

Fără îndoială, unul dintre cele mai hazlii slogane electorale din această campanie electorală îi aparține lui Tiberiu Lelescu, candidatul PDL pe Colegiul 9 Făget. „Tiberiu Lelescu, deputatul pe care îl meriți!”, sună respectivul slogan. Asta, ca să fie foarte clar, oamenii din zona Făgetului nu merită cu nimic mai mult decât un Tiberiu Lelescu. Ce-i drept, nici ceva mai puțin.Pe scurt, asta merită, asta primesc: pe Lelescu drept deputat.

Pocăiții noștri, mai buni decât pocăiții lor

Două ziare naționale aflate în slujba USL au atacat în termeni foarte duri o posibilă mare combinație între PDL și bisericile neoprotestante, autorii insistând pe ideea că democrat-liberalii ar fi sponsorizați de pocăiți. Articolele enumeră mai mulți PDL-iști membri sau apropiați ai cultelor neoprotestante, printre care timișorenii Gheorghe David și Marius Dugulescu. Probabil că, pe undeva, există mult adevăr în cele scrise.

O obiecție ar fi că se fac unele omisiuni. Respectiv, există destui pocăiți și în tabăra USL. Poate cazul cel mai elocvent este Ben-Oni Ardelean, care a obținut într-un mod mai mult decât suspect cel mai bun colegiu senatorial Timișoara, cel cu numărul I. Interesant, deși este senator pe Colegiul I, PDL-istul Gheorghe David s-a mutat pe Colegiul II, ca nu cumva să se încurce cu celălalt pastor neoprotestant. De unde se poate deduce și ideea că ambii candidați sunt în slujba unor interese supraordonate celor de partid și că răspund la comandamente care n-au legătură cu formațiunile politice.
Verişoara lui Orza i-a lansat contracandidatul

Silvia Staia, verişoara fostului viceprimar Adrian Orza, a fost prezentatoarea lansării candidaţilor PP-DD din Timiş. Asortată în culorile „domnului Dan”, cu bluză violet şi fustă albă, Silvia Staia a trecut peste toate relaţiile de rudenie. Ea i-a prezentat pe cei 12 din cei 14 candidaţi ai PP-DD prezenţi la filarmonica din Timişoara. Parcă cel mai mult suflet l-a pus Silvia la prezentarea deputatului trădător Marius Dugulescu (ex PD-L), contracandidatul verişorului ei, ţărănistul Adi Orza (ARD), pe Colegiul III Deputaţi – Timişoara,

Grapini, campanie la birt

Conservatoarea Maria Grapini a ieșit, duminică, în piață. În Piața Aurora. Însoțită de staff-ul de campanie, femeia de afaceri a lăsat deoparte atmosfera academică – în ultima săptămână și-a lansat de două ori cartea, care conține un fel de nuvelă și o selecție de articole apărute în presă despre autoare și afacerile ei – și a trecut la împărțit calendare, pixuri și pungi printre comercianții și cumpărătorii din piața de vechituri și chinezării. Cei mai șocați au fost clienții unuia dintre birturile zonale.

Oamenii ieșiseră să bea una mică, așa, de duminică dimineață, când s-au trezit cu ditamai candidatul printre ei. Toată un zâmbet, Maria Grapini le-a explicat potențialilor alegători că nu renovează sediul Pasmatex, pentru că vrea să construiască unul nou-nouț și că încearcă din greu să-și țină afacerea pe picioare în aceste vremuri tulburi. Și, desigur, vrea să ajungă în parlament pentru că „face, nu promite”.

Share
Published by
Cetateanul derutat

Recent Posts

SCM Poli se întăreşte cu un bănăţean… de munte! Şi nu numai/FOTO

Un bănățean în alb-violet. Interul stânga Eduard Belchite a semnat pentru echipa bănăţeană un contract…

4 ore ago

Cei mai importanți specialiști în robotică pe plan mondial, prezenţi la UPT pentru Conferinţa MEDER 2024

Încă un eveniment de marcă, sub egida institutului de învăţământ cu o istorie de peste…

8 ore ago

Boala melanomului ocular, dezbătută la Timișoara. Pacienții sunt în pericol să rămână fără tratament

Pacienții români afectați de melanom ocular, o boală extrem de rară, riscă să rămână fără…

10 ore ago

DRDP Timișoara poate face la Cărpiniș un sens giratoriu de 1,2 milioane de euro

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara poate da ordinul de începere a lucrărilor pentru amenajarea…

10 ore ago

Peste 100.000 de arbori au fost incluși în Registrul Verde al Timișoarei

Registrul Verde al Timișoarei a ajuns în acest moment să aibă înscriși peste 100.000 de…

10 ore ago

Claudiu Apro revine în fotbalul timişean

Divizionara secundă CSC Dumbrăviţa anunță perfectarea unui nou transfer pentru sezonul 2024/2025 din Liga 2…

11 ore ago