Boldea aduce trei puncte de la Targu Mures

Poli reușește o victorie in extremis la FCM Târgu Mureș, adăugând încă trei puncte la „zestrea” de până acum. Inspirația lui Boldea a făcut din nou diferența, în ultimele secunde ale meciului.

Vali Velcea a început meciul în formula Kirev, Nohai, Sakir, Şeroni, Marovic, Goge, Trandu, Bălace, Nanu, Boldea și Szekely. Pentru prima data în acest campionat, echipamentul timișorenilor a fost compus din tricouri negre și șorturi albe. Gazdele au deschis rapid scorul, în minutul 4, când Deaconescu a reluat din careul mic o centrare venită de pe linia de fund. Poli a restabilit însă egalitatea în minutul 13, când Szekely a înscris cu capul, dintr-o minge venită de la Nanu.

Cele două formații au deschs jocul, dar nu au mai reușit ocazii notabile de poartă. Bălace a faultat, arbitrul a dictat lovitură liberă pentru gazde, dar același Bălace, care a fost și căpitanul timișorenilor în această partidă, a recepționat în plin șutul lui Bujor. În faza următoare, Szekely a tras spre poarta ardelenilor, dar mingea a fost reținută de portar. Cu zece minute înainte de finalul reprizei, Goge a centrat, balonul l-a lovit pe Boldea în mână și a ajuns la Nanu, care a tras în bară.

La pauză s-a intrat la egalitate, după o repriză în care ambele echipe au jucat un fotbal alert. Din păcate, cea de-a doua jumătate a meciului n-a mai fost la fel de spectaculoasă. Ambii antrenori au făcut toate cele trei schimbări la care le dă dreptul regulamentul, în ideea că jucătorii lor vor reuși să găsească drumul spre poartă. De asemenea, a plouat cu cartonașe galbene, pe care arbitrul central Horațiu Feșnic le-a împărțit cu generozitate de ambele părți.

Meciul a intrat în prelungiri, cu trei minute suplimentare dictate de la margine. A fost de ajuns pentru ca golgeterul timișorenilor, Boldea, să dea din nou lovitura și să marcheze pentru 2-1 în favoarea oaspeților. Velcea & co obțin astfel a doua victorie în deplasare din acest campionat, pe terenul unei echipe dificile. Sunt trei puncte care vor conta enorm în economia seriei, în condițiile în care Corona Brașov a făcut un egal chinuit cu Luceafărul Oradea, iar Damila Măciuca a reușit să câștige cu 2-0 în fața lui FC Olt.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

11 ore ago