Cu sustinerea a 80% din timisoreni, Robu da doua milioane de euro pentru jocuri de apa pe Bega

Primarul Nicolae Robu face sondaje pe Facebook, dar le șterge pe cele care nu-i sunt favorabile. Ultima temă: sistemul de jocuri de apă, lumini și muzică de pe Bega. Această distracție ar urma să coste municipalitatea două milioane de euro, dar voturile prietenilor de pe FB au fost negative.

Nicolae Robu a scris, pe Facebook, despre sistemul de jocuri de apă, lumină şi muzică pe Bega, care, în opinia lui, ar urma să contribuie decisiv la desemnarea Timișoarei drept Capitală Culturală Europeană. „Ca element de mare atractivitate, am propus un sistem de spectacol de jocuri de apă, lumină şi muzică pe Bega. Peste 55 000 de cetăţeni au agreat ideea, votându-mă, printre altele, şi pentru ea”, notează edilul.

Robu a inițiat și un sondaj, prin care îi întreba pe timișoreni ce părere au. Reacțiile au fost însă negative de la bun început. În aceste condiții, sondajul efectiv a dispărut. „Ce chestie! Se pare că a dispărut, cumva misterios, sondajul de opinie nefavorabil”, notează Lucian Brihacescu. Cyprian Costa, un alt utilizator de FB, a postat un link către un sondaj similar, inițiat de pe contul „Timișoara de Altădată”.

Răspunsul primarului a venit prompt: „Toate sondajele actuale arată că am susţinerea a 80% dintre timişoreni (…) Dacă dv. şi alţii nu apreciaţi realizările şi intenţiile mele, chiar nu e nicio problemă pt. mine. Eu am un drum al meu, pt. a cărui parcurgere am mandat de la timişoreni – (…) prin urmare, cu agreerea sau fără agreerea dv., voi merge pe acest drum”, scrie Robu.

„Nu înţelegeţi că fiecare epocă trebuie să creeze ceva deosebit la nivelul ei însăşi, care, cu timpul, ajunge să fie referit ca ceva ‘de altădată’?”, le transmite edilul celor care îi scriu că Timișoara are alte probleme care ar putea rezolvate cu două milioane de euro.

Sondajul pe tema luminițelor de pe Bega care poate fi încă accesat pe Facebook e clar: 1.280 de votanți au răspuns „Nu” la întrebarea „Sunteţi de acord ca primarul Municipiului Timişoara, domnul Nicolae Robu, să cheltuie 2 milioane de euro din banii publici pentru realizarea unor fântâni arteziene împreună cu un joc de lumini în Canalul Bega, între Podul Episcopilor (Andrei Şaguna) şi Podul Traian?”. Au răspuns „Da” 350 de persoane.

Share
Published by
editor

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

10 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

14 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

14 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

15 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

15 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

16 ore ago