Categories: AlegeriUltima ora

Forta Civica: Horia Cristian, turnator la Securitate!

Un nou scandal a izbucnit în lumea politică timișeană. Candidatul USL pe Colegiul I Deputaţi Timişoara, Horia Cristian, este acuzat că ar fi informat Securitatea despre studenții străini de la Medicină. Afirmația aparține reprezentanților Forței Civice. Cristian nu dorește să comenteze ceea ce el numește „mizerii”.

„Anonimul liberal spune că susţine reformarea parlamentului propusă de USL. Îi atragem atenţia că poate fi o acţiune care reînvie defuncta Mare Adunare Naţională a lui Nicolae Ceauşescu, activă într-un timp de tristă amintire, plasându-ne la marginea Europei. (…)

Un astfel de scenariu, al unui stat în care puterea este acaparată de un singur partid, probabil că lui Horia Cristian îi trezeşte amintiri din vremea în care supraveghea studenţii străini şi informa serviciile secrete.

Horia Cristian, în timp ce conducea Comisia Studenţi Străini din cadrul UMF, informa şi Securitatea. Acuzaţia este acoperită cu documente provenind de la Direcţia Arhivelor, documente din Fondul Arhivistic 677 – Uniunea Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din România – Centrul Universitar Timişoara, anii 1957 – 1989”, se arată într-un comunicat al Forţei Civice Timiş.

Pentru colaborarea cu fosta Securitate, Forţa Civică îl trimite pe Horia Cristian acolo unde îi este locul, în afara spectrului politic. „În timp ce Mona Muscă a plecat de mult din politică, Horia Cristian mai doreşte încă un mandat, afirmând că iubeşte Timişoara. Cum liberalii sunt interesaţi mai mult de afacerile imobiliare, poate fi credibil. Dar după un mandat anonim de patru ani, oricine constată că Horia Cristian ar putea iubi Timişoara, dar sigur nu şi pe timişoreni”, mai spun cei de la Forţa Civică Timiş.

Deputatul liberal nu pare deloc afectat de aceste declarații. „Să dovedească Forţa Civică asta. Au mai încercat-o şi alţii şi nu le-a reuşit. Nu am nicio problemă. Nu vreau să am nicio reacţie, mizeriile nu merită nicio reacţie”, le-a transmis Cristian colegilor lui MRU.

Share
Published by
editor

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

8 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

9 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

14 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

15 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

15 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago