Categories: SocialUltima ora

Fosti angajati SRI, criminali cu sange rece

Patru foşti angajaţi ai Serviciul Român de Informaţii Timiş sunt judecați pentru că au omorât în bătaie un om. Ca într-un film de groază, agresorii plănuiseră să îngroape victima în incinta instituției. Procesul lt. col. (rez) Camelia Maria Toman, caporal (rez) Lucian Gurlui, caporal (rez) Bogdan Ioan Ghiță și caporal (rez) Deian Giurgiev a început luni la Tribunalul Militar Timiș.

Cei patru sunt acuzați de purtare abuzivă și lovituri cauzatoare de moarte și riscă 15 ani de detenție. Crima ar fi avut loc anul trecut, pe 27 octombrie, chiar în curtea noului sediu al SRI Timiş, la ieșirea din Timișoara spre Lipova.

Vasile Nechilciuc, Daniel Ungureanu și Dănuț Bejenariu, persoane fără adăpost, au intrat, în acea dimineață, în curtea SRI ca să fure fier vechi., Credeau că imobilul este abandonat, dar au fost surprinși de angajații SRI, care, la ordinul superiorului lor, lt. col. (rez) Camelia Maria Toman, i-au luat la bătaie.

Toman a dat tonul și l-a agresat pe unul din boschetari cu un baston telescopic. Apoi, Gurlui l-a îngenunchiat pe unul din boschetari, în timp ce șefa lui striga că, dacă nu se oprește din plâns, îl omoară și în îngroapă în spatele curții. Dănuț Bejenariu s-a salvat mimând un atact de epilepsie, astfel că lt. col. Toman a dispus să fie scos afară.

Lt. col. Toman și un alt subaltern i-au găsit pe ceilalți doi boschetari aproape de poartă. La ordinul femeii, aceștia au fost luați la bătaie de angajații SRI. „Doamna lt. col. spunea în acest timp: o să-i pun pe băieții ăștia să vă omoare de nu o să mai știe nimeni de voi”, a relatat în fața anchetatorilor Bogdan Ioan Ghiță. Deian Giurgiev confirmă cruzimea șefei lor: „Loviți-i, omorâți-i, că-i îngropăm în spate și nu îi găsește nimeni”.

Primul care a cedat a fost Vasile Nechilciuc, care și-a pierdut cunoștința în urma loviturilor de bocanc primite. Lt. col. Toman l-a obligat pe celălalt boschetar să îl urce pe leșinat în căruciorul cu care plănuiau să fure fierul vechi și să iasă din curtea SRI. Căpitanul Ghiță a vrut să cheme o ambulanță, însă șefa lui s-a opus. În scurt timp, Nechilciuc a decedat în urma unei hemoragii interne.

„După plecarea celor doi hoți, lt. col Toman i-a chemat pe cei patru militari din subordine și le-a cerut să nu consemneze nimic despre eveniment în carnetul postului”, se mai arată în rechizitoriu. Angajații SRI au susținut, în fața anchetatorilor, că au îndeplinit numai ordinele date de superiorul lor. Ei se apără spunând că, dacă nu s-ar fi conformat, ar fi fost cercetați disciplinar.

Share
Published by
editor

Recent Posts

ADID Timiş şi RETIM au demarat o nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor periculoase din menajer în Zona 1 Rural

Dacă deșeurile periculoase din menajer sunt abandonate în locuri neamenajate pot polua grav mediul înconjurător!…

8 ore ago

Membrii birourilor electorale primesc banii de la Primăria Timișoara

Primăria Timisoara a anunțat că, începând de miercuri, 3 iulie, demarează plata indemnizațiilor pentru membrii…

8 ore ago

Debut excelent pentru timişoreanca Anca Todoni la Wimbledon. S-a calificat în turul II după un meci de doar 83 de minute

Timişoreanca Anca Todoni (142 WTA) s-a calificat în turul secund al competiției de la Wimbledon 2024,…

8 ore ago

Bugetul participativ al Primăriei Timișoara a atras 91 de proiecte

Societatea civilă din Timișoara a depus un total de 91 de propuneri pentru proiecte care…

8 ore ago

Clarificări de la STPT: Aplicația Tranzy a funcționat fără sincope de la lansarea în Timișoara

Societatea de Transport Public Timişoara (STPT) doreşte să facă unele clarificări după ce în online…

8 ore ago

Poliţiştii locali, o nouă razie printre cerşetori: “Nu le oferiți bani încurajând astfel lenea și lipsa de respect!”

Acțiunile polițiștilor locali împotriva cerșetoriei au continuat în ultimele zile. 56 de persoane au fost…

12 ore ago