Categories: da' eu cu cine votez?

Jurnal de campanie (IV): Unde si de ce a disparut Dorin

Cu maximă tristețe am aflat că faimosul Dorin din Deta nu există. Anunțul a fost făcut chiar de Ghiță Ciobanu, cel care susținea că Dorin e cel mai bun prieten al lui. Incredibil, dar adevărat! Pe de altă parte, după patru ani sacrificați în parlament pentru binele Timișoarei și al timișorenilor, perioadă în care a mai și țopăit dintr-un partid în altul, cu o maximă dexteritate, Maria Barna n-a îmbătrânit deloc.

Orza susţine că nu are şef de campanie

Candidatul ARD pe Colegiul III Deputaţi – Timişoara, ţărănistul Adi Orza, susţine că nu are şef de campanie pentru alegerile parlamentare din decembrie. Probabil deranjat de întrebare, Orza a dat un răspuns în stil propriu. „Ce contează cine este şeful meu de campanie? Dacă vreţi, eu sunt şeful meu de campanie, Vali (n.r. Valentin Moldovan, preşedintele PNŢCD Timiş) este coordonatorul politic, dar eu sunt şef de campanie”, a declarat fostul viceprimar. Cătălin „Johnson” Ionescu, cel care s-a ocupat de campania de la alegerile locale a lui Orza, și-ar fi oferit serviciile unui liberal, în timp ce era implicat și în activitățile electorale ale țărănistului.

Ghiță Ciobanu, deputatul mincinos

Într-o emisiune electorală pe postul Tele Europa Nova, deputatul PSD, ex-PDL, Gheorghe Ciobanu a făcut o dezvăluire senzațională. Dorin nu există, a povestit, relaxat, Ciobanu, aruncând în brațele disperării mii de fani ai enigmaticului personaj. Totul a fost un concept de campanie, a mai spus fostul șef al vămilor din vestul țării, candidat pe Colegiul 10 Deta.

Culmea, Ciobanu vorbea de Dorin și după alegeri, povestind cum se consultă cu acesta pentru fiecare problemă din Camera Deputaților. Chiar spunea că este angajat în cadrul Primăriei Deta. Totul a fost așadar o minciună sfruntată, ceea ce ne face să ne punem câteva întrebări. Oare clubul „Prietenii lui Ghiță Ciobanu” să fi fost, de asemenea, doar un concept de campanie? Dar promisiunile pe care le face acum, zi de zi, tot concept să fie? Un lucru e totuși clar din această poveste: ăla de-o mai crede în vorbele lui Ciobanu trebuie să fie tare bătut în cap. Iar, la mișto, lumea ar trebui să-i dea votul, așa cum se consulta și el cu Dorin.

Maria Barna și elixirul tinereții

Încă din Egiptul antic, continuând cu alchimiștii și până în vremurile noastre, multă lume a căutat să ajungă la miraculosul elixir al tinereții. Iată că deputatul Maria Barna, candidatul „domnului Dan” pe Colegiul 4 Timișoara, se pare că l-a găsit în această campanie electorală. Și dacă tot nu are nici cea mai mică șansă să obțină un nou mandat, se poate reprofila.

Ar fi însă o mică problemă. „Elixirul” propus de Barna înseamnă să nu prea ieși din casă, urmând să fii substituit doar de niște fotografii. La fel a făcut și Barna, care s-a autopromovat în această campanie cu poze pe care le are de acum patru ani, când, evident, era mai tânără. Imaginea de pe afișe este aceeași care, în ultimii patru ani, a tronat pe site-ul Camerei Deputaților.

Share
Published by
editor

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

14 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

15 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

17 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

18 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

23 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

23 de ore ago