Categories: Social

300 de persoane, la masa gratuita oferita de Lions / FOTO

Fasole aburindă, cârnați de curcan, murături, felii de cozonac și zâmbete din plin. De toate acestea au avut parte săracii orașului, la masa de Crăciun oferită de oamenii de afaceri din cluburile Lions și Lions Iris Timișoara.

Aproximativ 300 de sărmani s-au adunat încă dinaintea prânzului la locul bine știut din Piața 700. 25 de „lei”, înarmați cu polonice și farfurii de unică folosință, au împărțit apoi mâncarea caldă. Nevoiașii s-au așezat la rând pentru a-și primi porțiile, iar unii dintre ei păreau că nu au mai văzut demult asemenea bunătăți.

De zece ani, în Piaţa Timişoara 700, săracii primesc mâncare caldă de Crăciun. Evenimentul se repetă şi la fiecare Paşte. Meniul e deja tradiţional: fasole cu cârnaţi, murături, pâine proaspătă şi cozonac. Anul acesta, fasolea la ceaun a fost gătită la cantina penitenciarului, iar cârnații au fost de curcan.

Pentru cei mai mulţi dintre oamenii care au venit în Piața 700, masa oferită de cluburile Lions e singura lor posibilitatea de a-și potoli foamea în aceste zile. „Dacă am avea ce mânca, n-am fi aici”, spune unul dintre bărbaţii care tocmai își primise porția aburindă de fasole cu cârnați.

Dacă, la începuturi, la masa „leilor” veneau mai cu seamă oameni fără adăpost, în ultimii ani, aici și-au făcut apariția și personaje cunoscute de la vernisaje, oameni nu foarte în vârstă, cu haine curate, sau pensionari care au îmbrăcat hainele de duminică.

Share
Published by
editor

Recent Posts

Şi totuşi, ce este mai important? Conotaţiile electorale ale unei şedinţe de guvern sau faptul că se face un stadion la Timişoara?

În mod simbolic, săptămâna trecută, chiar la Timişoara a fost aprobată Hotărârea de Guvern care…

51 de minute ago

Program de lucru al RETIM pentru 1 mai și Sărbătorile Pascale, Zona 1 și Zona 0 a județului Timiș

Compania RETIM, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 30 aprilie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 30.04.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

15 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

16 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

18 ore ago