Carnea şi preparatele din carne de porc au devenit, pentru o bună parte din români, un adevărat lux de sărbători. Prețurile au crescut cu aproape 25% față de anul trecut, iar mulţi timişoreni au spus că, în 2012, vor avea mai puţine produse pe masa de Crăciun.
Oamenii cu venituri reduse s-au apropiat cu greu de preparatele tradiţionale. Cel mai ieftin produs în pieţele din Timişoara a fost şoriciul de porc, însă şi pentru el cumpărătorii au fost nevoiți să scoată din buzunare șapte lei pentru un kilogram. Cârnaţii, caltaboşul sau toba au fost în jur de 20-25 de lei kilogramul, iar cei care au poftit la jumări au plătit nu mai puțin de 50 lei pe kilogram.
Producătorii din industria cărnii susţin că aceste majorări s-au produs din cauza scumpirii la nivel naţional a cerealelor, furajelor şi utilităţilor. Preţurile însă nu se opresc aici. Alte creșteri se vor produce şi în cazul în care condiţiile meteo vor fi nefavorabile. (sursa: www.ecuisine.ro)
Ca oricare alt funcționar public, și directorul PLM Chiș Culiță este protejat de legea românească…
Defuncta A6, devenită între timp drum expres, care va lega Drobeta Turnu Severin și Lugoj,…
Mugur Preda a fost desemnat antrenorul anului, în ancheta organizată de Federația Română de Rugby.…
În 1914, chiar în mijlocul groazei Primului Război Mondial, s-a întâmplat ceva aproape de necrezut:…
Scrisoare pastorală la sărbătoarea Nașterii Domnului 2025 Iubiți frați și surori în Cristos! Să-L așteptăm,…
† IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația Scaunului apostolic al Romei și voința Sinodului Bisericii…