„Acvariul” a sarbatorit 1 Decembrie cu manele live

Târgul de Crăciun de la Timișoara a fost deschis sâmbătă seară, de ziua națională. Cu aceeași ocazie, probabil pentru a mulțumi municipalității că-i permite să funcționeze încă, deși concesiunea e expirată de jumătate de an, în „acvariu” a avut loc o petrecere cu lăutari.

Târgul de Crăciun a fost inaugurat cu fast sâmbătă seară, deși strada Mărășești e, în mare parte, goală, cu doar câteva căsuțe amplasate în partea dinspre Hotel Timișoara. În premieră, în acest an, în parcarea de la Modex a fost amenajată o zonă de mâncare gătită, unde se anunță a fi permanent înghesuială. Primarul Nicolae Robu a aprins iluminatul de sărbători, cam din a treia încercare, și apoi s-a fotografiat cu timișorenii curioși în fața restaurantului Lloyd. În total, sunt 91 de căsuțe, unde se vând ornamente de Crăciun, bijuterii, jucării, dulciuri de toate felurile și, desigur, vin fiert, cârnați și alte „porcării” apetisante.

După focul de artificii, pornit din a treia încercare, timișorenii s-au plimbat prin piață, în miros de colaci secuiești, care par să se găsească la fiecare a treia căsuță. Surpriza a venit însă din zona „acvariului” despre care primarul Nicolae Robu spune că dispare ba azi, ba mâine din Piața Victoriei.

CL Timișoara a votat, acum o săptămână, atribuirea a trei terenuri către proprietarii „acvariului” și ai pasajului subteran, pentru ca aceștia să elibereze zona. Asta nu înseamnă însă că ei se și grăbesc cu „împachetatul”. Sâmbătă seară, cu ușa larg deschisă, ca să audă toată lumea ce veselie e acolo, în restaurant a avut loc o petrecere în toată regula, cu solist vocal și trupă live, în fața celor maximum zece clienți așezați la mese.

Dedicațiile curgeau pe bandă rulantă, iar sound-ul manelistic cu influențe folclorice putea fi auzit de pe strada Alba Iulia. Evident, fără urmă de polițist local în zonă. Și, pentru ca tacâmul să fie complet, în subpasaj s-a deschis, la o săptămână după votul din CLT, un târg de sezon, care va funcționa până pe 22 decembrie. Probabil, așa, înainte de plecare…

Share
Published by
editor

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

2 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

4 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

5 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

6 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

7 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

8 ore ago