Categories: Poli Timisoara

Criza de la Dinamo poate readuce patru fotbalisti la Poli

Poli vrea să profite de criza acută prin care trece Dinamo Bucureşti şi încearcă „repatrierea” a trei tineri fotbalişti de mare perspectivă care au părăsit Timişoara pentru a se lansa în fotbalul mare la fosta echipă a miliţiei. În aceeaşi situaţie se află şi atacantul Mircea Axente.

Alin Dobrosavlevici şi Alin Roman sunt doi fotbalişti crescuţi la LPS Banatul, dar au debutat la seniori departe de Timişoara, după ce au fost direcţionaţi spre Dinamo Bucureşti de Dan Pitpaiac, cel care deţine toate drepturile asupra jucătorilor născuţi în 1994 de la liceul cu profil sportiv timişorean.

Călin Rosenblum, omul din conducerea lui Poli care îndeplineşte un rol similar şi la LPS Banatul, pare să fie legătura dintre Pitpaiac şi echipa din Liga a II-a. Se pare că Poli ar fi de acord să deţină doar 50% din drepturile celor doi jucători, cealaltă jumătate revenindu-i lui Pitpaiac.

Roman şi Dobrosavlevici au jucat până acum pentru Dinamo II în eşalonul secund. Mijlocaşul Alin Roman a debutat la seniori pentru FC Maramureş Baia Mare în urmă cu un an şi jumătate şi a fost una din revelaţiile seriei a doua din Liga a II-a. Dobrosavlevici este un fundaş care a atras şi atenţia celor de la Steaua. El poate evolua atât pe flancul drept, cât şi în centrul defensivei.

O altă revenire ar putea fi cea a lui Dorinel Rotariu, transferat şi el în urmă cu câteva luni la Dinamo Bucureşti. În cazul acestuia totul depinde de Ilie Rotariu, tatăl lui Dorinel, care ar putea accepta oferta lui Poli doar în cazul în care se vor găsi în organigrama clubului încă două posturi, unul pentru el, celălalt pentru mult mai celebrul său frate, Iosif.

Tot de la Dinamo Bucureşti este ca şi rezolvată revenirea atacantului Mircea Axente, care nu s-a acomodat deloc în tricoul „câinilor”. Axente are şi dezavantajul că a fost numit antrenor principal Dorinel Munteanu cu care a mai lucrat la Oţelul Galaţi, fiind împrumutat acolo acum trei ani de Poli. După un sezon în care a stat mai mult pe bancă cu Munteanu antrenor, Axente a revenit şi atunci la Timișoara.

Share
Published by
editor

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

O oră ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago