Ar fi putut foarte bine să stea acasă şi să se ocupe de afaceri, să călătorească sau pur şi simplu să huzurească. Petru Ehegartner a preferat însă să intre în politică şi să încerce o schimbare radicală. Candidatul USL pe Colegiul II Senat Timişoara a urcat treptat pe eşichierul politic. În 1997 intra în politică, pentru ca doar trei ani mai târziu să devină şef de campanie al PNL Timiş şi să fie ales ca preşedinte al PNL Timişoara. În 2008 a câştigat primul mandat de consilier local. La alegerile din 2012 l-a obţinut şi pe al doilea. Cu patru proiecte care ar putea schimba nu numai faţa Timişoarei, ci și a întregii ţări, Petru Ehegartner vrea să intre acum în parlament.
Am intrat pe linia dreaptă înaintea alegerilor parlamentare. Sunteți mulțumit de modul în care a decurs această campanie electorală?
În ce mă priveşte pe mine şi pe echipa mea sunt mulţumit. Am avut o echipă senzaţională, am lucrat foarte, bine cred că am făcut foarte mult din ceea ce trebuia să fac. Sper să fi făcut totul. Rezultatul de duminică seara ne va demonstra acest lucru.
Credeți că ați reușit să vă faceți cunoscute mesajele în întreg colegiul?
Eu cred că mesajul a fost bine primit. USL are o deschidere de netăgăduit la oameni. Cea mai eficientă formă de transmitere a mesajului a fost contactul direct, în măsura în care a fost posibil. Am făcut multe ieşiri, întâlniri cu oamenii, am avut o cuprindere extraordinară pe paleta de problematici din viaţa socială a cetăţenilor de pe Colegiul II Senat. Pe de o parte sunt probleme de ordin administrativ local, dar sunt şi probleme sociale cu caracter general.
Apropo, câți kilometri ați făcut pe jos în această perioadă?
Îmi este greu să spun, am făcut foarte mulţi kilometri, am bătut aproape zilnic Timişoara de la nord la sud şi în partea de est
Cum considerați campania din punct de vedere al fair-play-ului? Ați avut probleme în acest sens?
În linii mari a fost o campanie ce caracterizează Timişoara. Am avut mici incidente, dar cred că au fost chestii neesenţiale. Au fost situaţii când afişele au fost rupte. Chiar şi de dimineaţă am fost anunţat despre afişe rupte. Nu sunt însă incidente de o asemenea natură încât să merite importanţă.
Ce ați fi vrut să mai faceți, dar nu ați reușit din varii motive, cum ar fi timpul limitat?
Aş fi dorit să am posibilitatea să mă adresez cetăţenilor într-un mod mai amplu, dar sunt conştient că vremea unor mitinguri şi întâlniri specifice anilor 90 a cam trecut.
Care este mesajul pe care doriți să-l transmiteți sau retransmiteți oamenilor acum, pe ultima sută de metri?
Aş vrea să fac cetăţenii să creadă şi să le redau speranţa că doar printr-o schimbare a abordării problematicii generale a României poate să ne meargă mai bine.
Cât de încrezător sunteţi în şansele dumneavoastră?
Sunt încrezător. Cred în şansele USL şi în şansele mele. Oamenii ne creditează cu această speranţă. Sper ca noua formulă guvernamentală şi parlamentară să nu-i dezamăgească.
Ce recomandări aţi face pentru ziua de 9 decembrie?
Vreau să fac un îndemn ca lumea să vină la vot. Alegerile au loc într-un moment atipic, este frig şi probabil oamenii vor fi mai reţinuţi să iasă la vot. Îi rog să treacă peste toate disconforturile şi să vină la urne. Doar printr-o participare masivă la vot schimbarea poate fi profundă şi eficientă.
Aţi pornit la drum cu trei proiecte: popularizarea sportului, cadru legislativ pentru ca investitorii să preia o parte din responsabilităţile sociale şi stoparea abuzurilor băncilor şi companiilor de leasing. Au rămas aceleaşi obiective?
Am mai adăugat unul. La o întâlnire recentă, organizată cu prilejul vizitei Mihaelei Miroiu, a avut loc o dezbatere la City Business Centre pe tema egalităţii de şanse. Am fost pus în faţa unei statistici care nu ne avantajează deloc ca ţară la nivel european. Asta, din cauza slabei participări în parlament a femeilor.
Am decis să susţin în viitoarea legislatură un proiect de lege care să impună o anumită rată de participare a femeilor în forurile decizionale ale ţării. Este o măsură bine venită. Femeia este un factor de echilibru. S-a constatat că în toate ţările în care ponderea femeilor în guvern şi parlament este mai ridicată nivelul corupţiei este mai mic şi eficienţa mai mare.
Naţionala de fotbal a României a câştigat meciul cu Kosovo la ''masa verde'', cu 3-0,…
Sorin Grindeanu și Alfred Simonis, lideri ai filialei PSD Timiș, sunt parte din „Noul Grup…
Pe 64 de străzi și bulevarde din Timișoara va avea loc modernizarea sistemului de iluminat…
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…
Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…
Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…