Se joacă cu mingea de fotbal, dar nu e fotbal. Balonul trebuie să intre nu în poartă, ci într-unul din coșurile atașate acesteia. E cel mai nou sport practicat la Timișoara, se numește rembal și este o invenție a lui Remi Rădulescu, un inginer multipremiat la salonul internațional de la Geneva.
Rembalul e o combinație de mai multe sporturi. Se joacă pe teren redus, la fel că futsalul, dar, în loc de porți, sunt două panouri, ceva mai mari decât porțile de la handbal, în spatele cărora sunt montate inelele, 12 la număr, în care trebuie să marchezi. Punctajul se calculează în funcție de poziția inelului: cele trei inele de sus valorează cinci puncte, cele patru din partea mediană, trei puncte iar cele cinci din partea de jos, câte un punct.
E destul de complicat să joci rembal, pentru că regulile sunt nu mai puțin de 150! Remi Rădulescu explică: „În faza de apărare, unul dintre jucători are voie să prindă mingea și cu mâna. Cel care se află în atac nu are voie să înscrie decât din afara careului. Este spectaculos, pentru că sunt multe răsturnări de scor. În plus, e bun și ca material didactic pentru antrenarea mai multor sporturi, pentru că se poate antrena precizia jucatorului”.
Iosif Rotariu, Paul Codrea, Florin Bătrânu, Marcel Băban și Cristi Dancia au înfruntat, în prima partidă de rembal jucată în România, o selecționată a jurnaliștilor timișoreni.
Cinci jucători români de tenis, patru la feminin şi unul la masculin, vor evolua în…
După un început friguros şi capricios de an, dar fără multe precipitații, vremea se va…
Firmele care vor solicita înmatricularea sau înregistrarea în Registrul Comerțului începând cu 1 ianuarie 2025, încadrarea…
Aquatim a recepționat de curând stația de tratare Hitiaș, care face parte din contractual de…
CSO Voluntari a început perfect anul în Liga Națională de Baschet Masculin și și-a trecut…
Când i s-a cerut rețeta succesului despre cum trebuie făcut curat în Timișoara pe malurile…