Categories: Cultura

Phoenix si Trilok Gurtu, in premiera mondiala pentru Capitala Culturala Europeana

Timișoara se pregătește pentru competiția „Capitale Europene ale Culturii”, care poate determina dezvoltarea și revigorarea orașului prin intermediul culturii. Un prim pas va fi făcut în 20 decembrie, când orașul de pe Bega își va anunța oficial candidatura pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

La eveniment și-au anunțat prezența personalități din țară și străinătate. Participă reprezentantul Comisiei Europene la București, ambasadorul Sloveniei, 12 dintre consulii din Timișoara, reprezentanți ai cultelor bisericești, directori ai institutelor culturale române, mai mulți primari din țară și din străinătate, rectorii universităților timișorene, reprezentanți ai mediului cultural, sportivi și foști sportivi de marcă ai Timișoarei, reprezentanți ai mediul de afaceri, europarlamentari și parlamentari, reprezentanți din administrația locală.

Programul începe la ora 19, în sala de spectacol a Teatrului Național, cu speech-urile oficiale. Între orele 19,45 și 21 vor evolua pe aceeași scenă, în premieră mondială, Mike Stern și Trilok Gurtu, într-un proiect al muzicianului Csaba Toth Bagi, „Balkan Union with Csaba Toth Bagi, Mike Stern & Trilok Gurtu”.

Totul continuă în fața Operei. De la ora 20, pentru a sărbători momente istorice importante, precum cel al primului oraș din România liber de comunism, legendara trupă de rock Phoenix, care împlinește cinci decenii de existență, va susține un concert aniversar.

Vor urca pe scenă inclusiv Sepi Valeriu, Dorel Vintilă, Moni Bordeianu. Dintre membrii Phoenix din anii ‘80, timișorenii îi vor putea vedea din nou pe Dzidek Marcinkiewicz și Volker Vaessen, iar dintre artiștii anilor ’90, pe Cristi Gram, Bogdan Bradu și Ionuț Micu. Timișorenii vor putea asculta și două proiecte-vlăstar ale Phoenixului: Phoenix Recover Band și Symphoenix. Sunt alături de Phoenix la aniversarea de jumătate de secol Gheorghe Zamfir, Grigore Leșe, Mihaela Mihai, Adrian Naidin, dar și alți artiști surpriză. Evenimentele din 20 decembrie sunt organizate de Primăria Timișoara, în colaborare cu Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Share
Published by
editor

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago