Categories: SocialUltima ora

„Afaceristul” Cireap are monopol pe publicitate la Dumbravita

Realizatorul Adrian Cireap de la TVR Timişoara şi-a dezvoltat un business foarte profitabil pe spatele unor primari creduli din Timiş. Cel supranumit „Afaceristul” are control total pe publicitatea stradală din Dumbrăvița și, de cinci ani, nu plătește un leu pentru asta.

În preajma campaniei electorale de la finele lui 2012, mai multe firme de publicitate au încercat să plătească, la Primăria Dumbrăvița, pentru servicii de panotaj sau doar de împărţire a unor fluturaşi. Au aflat însă, cu stupoare, că publicitatea de orice fel este strict interzisă, fără acordul lui Adrian Cireap, angajat al TVR.

Acum cinci ani, Adrian Cireap a reușit să încheie un contract incredibil cu primăria din Dumbrăvița. Practic, realizatorul TV a închiriat tot ce înseamnă locaţii pentru publicitate în localitatea de lângă Timişoara. În schimb, se obliga să vireze anual o sumă de bani către primărie. Până la sfârşitul anului trecut, Cireap nu a plătit niciun ban. Contractul este valabil zece ani.

Afacerea a fost ţinută în secret de fostul primar şi este acoperită şi de actualul edil. În vremea când era doar viceprimar, actualul edil-șef Victor Malac (PSD) spunea că va interveni pe lângă fostul primar Szilagyi Geza şi va cere ca realizatorul de la TVR să se ţină de contract. Nu a făcut-o, iar acum, în ciuda repetatelor apeluri telefonice, Malac este imposibil de găsit.

La sfârşitul lunii octombrie, Adrian Cireap a încercat o manevră similară și la Sînandrei, luându-l pe post de consilier, la întâlnirea cu primarul, pe Dorin Cândea. Nu a avut succes. La mijlocul lui octombrie, realizatorul TV și-a luat concediu medical, pentru a se opera de menisc. Nu s-a întors la serviciu nici în ziua de azi. El nu a susţinut nevaluarea, la fel ca toţi colegii săi, dar va trebuit s-o facă foarte curând. Adrian Cireap a primit o notificare pentru a se pregăti de evaluare. În aceste zile, el este obligat să-şi trimită la Bucureşti raportul de activitate.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

9 minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

9 ore ago