Cafeaua face parte din produsele care pot influența negativ aspectul și sănătatea dinților noștri. Cafeaua colorează dinții, acest lucru întâmplându-se din cauza compoziției și culorii cafelei, care pătrunde în spațiile dintre prismele ce formează smalțul, ducând la îngălbenirea dinților. Obturațiile nefinisate corespunzător se vor îngălbeni și ele la contactul îndelungat cu cafeaua, colorându-se și zona de trecere dintre dinte și obturație.
Zahărul conținut de cafea afectează și el dinții, crescând riscul de apariție a cariilor și astfel ducând la afectarea zâmbetului dumneavoastră! „You don’t get a second chance to make a first impresion” – această frază mi-a fost spusă de un mare medic chirurg, într-o dimineață când am întârziat la spital și arătam destul de șifonat.
Pe moment nu i-am acordat prea mare importanță, dar în dimineața următoare m-am trezit aranjându-mi cămașa și cercetându-mi zâmbetul în oglindă, pe ritmul vorbelor de mai sus. Acesta este adevărul: zâmbetul contează, prima impresie contează, e ceva ce durează o secundă, acționează în subconștientul fiecăruia, dar plutește în mintea noastră pe o perioadă foarte lungă de timp.
Că tot e acum mare vâlvă cu privire la zâmbetul lui Tom Cruise… că linia dintre incisivii centrali nu corespunde cu centrul feței. Într-adevăr, nu corespunde, dar acest om inspiră încredere in sine, are niște dinți mari, albi, care exprimă putere!
Cafeaua vă poate afecta zâmbetul și, o dată cu el, vă poate strica o primă impresie care contează. Nimeni nu vă cere să renunțați la cafea, ar fi nerealist întrucât cafeaua are și multe părți bune. Noi vă spunem ce trebuie să faceți ca să nu aveți probleme dentare în urma consumului acesteia.
E o plăcere, un mod de a-ți începe dimineața… ultima speranță de a porni „zen” la serviciu atunci când plouă afară… când este așa de frig încât și cainele dumneavoastră spune „pas” la faza cu plimbarea.
Totul stă în planificarea timpului:
– păstrați-vă timp ca să apucați să vă spălați pe dinți după ce ați băut cafeaua
– încercați ca timpul pe care îl petreceți consumând cafea să nu depășească jumătate de oră, astfel coloranții din cafea nu apucă să impregneze dinții dumneavoastră, iar zahărul nu este în contact îndelungat cu suprafața dentară, astfel riscul de apariție a cariilor este mult scăzut.
De asemenea, scurtând timpul de consum al cafelei, ajungeți mai repede să vă spălați pe dinți. Dacă nu aveti la îndemână periuța și pasta, chiar și simpla clătire cu apă ajută la îndepărtarea cafelei de pe dinții dumneavoastra. Evitați să folosiți apă rece după ce ați băut cafea fierbinte, acest lucru putând duce la apariția fisurilor în smalț.
Vrem să subliniem că nu este bine să aveți o cană mare de cafea pe care s-o plimbați toată ziua după dumneavoastră și mai luați câte o gură, amânând sistematic spălatul pe dinți sub pretextul că „mai am o gură de cafea”. Pentru cei care consumă ice coffee sau frappe-uri, încercați să vă folosiți de pai, astfel dinții dumneavoastră vor fi cât mai puțin în contact cu cafeaua.
Dacă articolul acesta a venit în fața dumneavoastră, cel care consumați cantități mari de cafea sau cel care mai are o gură de cafea tot timpul, atunci puteți alege să faceți ceva ca dinții dumneavoastră să-și recapete culoarea, fiind important de știut că acest lucru este posibil printr-un tratament de albire dentară, completat acolo unde este cazul de înlocuirea obturațiilor necorespunzătoare.I
Iată câteva exemple ale unor persoane care consumă zilnic cafea și care au decis să facă ceva pentru ca zâmbetul lor să nu aibă de suferit de pe urma acestui lucru.
Așadar, vă invităm să aveți grijă de zâmbetul dumneavoastră, dându-i viață, făcându-l din nou tânăr! Acest lucru vă va spori încrederea în sine și vă va ajuta să aveți o mai buna prestanță în fața oamenilor cu care interacționați.
Fiți puternici, gândiți pozitiv, folosiți-vă de zâmbet și astfel dumneavoastră veți decide cu ce impresie vor rămâne cei care vă vor cunoaște!
www.dentaldesign.ro
Pe 64 de străzi și bulevarde din Timișoara va avea loc modernizarea sistemului de iluminat…
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…
Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…
Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…
Colaborare de succces. Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica Timișoara și sediile Continental din Timișoara a fost…
Consilierii locali timișoreni au primit la vot, la ședința de plen extraordinară de marți un…