Frumusețea e în ochiul privitorului și frumusețea e în dintele celui care zâmbește. Două drumuri asemănătoare, două rezultate diferite. Care este rezultatul mai frumos depinde de preferințele estetice ale celui întrebat.
Majoritatea diagnosticelor medicale sunt gresite
Un raport prezidențial recent arăta că aproape jumătate din diagnosticele puse de medicii români sunt greșite! Plecând de la această afirmație făcută de președintele României, care a fost ulterior îndulcită oarecum tot de către acesta, atenția mi-a fost îndreptată spre diagnosticare.
Armonie in stomatologie
De multe ori ierarhizăm diferite aspecte ale vieții noastre, obiecte, evenimente sau acțiuni. Este în natura umană s-o facem. Ce este mai bun? Ce este mai important? Care este „cel mai cel”? Și în stomatologie ne punem de asemenea intrebarea: Care este actul medical în jurul căruia gravitează restul?
Despre expectante in tratamentul stomatologic
Tocmai ai trecut printr-o intervenție chirurgicală complexă și de durată, un sinuslift, adiție de os și înserarea a trei implanturi dentare. Ai primit o rețetăde antibiotic, ți s-a recomandat să nu fumezi, să nu forțezi zona, să te menajezi câteva zile. E de așteptat să se simtă ceva dupăintervenție și poate să se umfle puțin. Este o reacție normală a organismului. Așa că ești pregătit pentru ceea ce va urma și îți asumi aceasta. Evident că după o albire dentară lucrurile sunt cu totul altfel.
Psihologia in stomatologie
De câte ori nu am auzit următoarele cuvinte: „Domnule doctor, numai mie mi se întâmplă! Am imunitatea scăzută, vă rog să-mi dați antibiotice! Nu am avut noroc de dentiști buni. Sigur ceva nu e în regulă, nici nu mă aștept să fie bine, la mine niciodată nu iese bine. Așa sunt eu, nu am noroc…”.
Principalele probleme stomatologice
În primul rând trebuie să înțelegem un lucru, de la bun început: tratamentul modern în stomatologie se bazează foarte mult pe ameliorarea simptomelor, dar singurul aspect care într-adevăr ar trebui considerat ca fundație reală este prevenția și tratamentul cauzelor. Greșeala din medicina modernă constă în faptul că se încearcă tratarea problemei în locul în care se observa problema, chiar dacă nu în acel loc este și cauza.
Cum sa vezi daca un tratament de canal e corect
Tratamentul de canal este indicat când pulpa dintelui este infectată, în majoritatea cazurilor din cauza unei carii profunde, sau în scopul preparării acelui dinte când nu putem pastra vitalitatea lui.
Scurta privire asupra stomatologiei „epocii de piatra”
Este sigur oare să iau în considerare faptul că stomatologia ar fi cea mai veche profesie cunoscută pentru omenire? Poate că nu, deoarece această poziție este deja luată, dacă nu mă înșel. Mă îndoiesc, de asemenea, de faptul că stomatologia va fi ultima profesie inventată vreodată. Încă din timpuri străvechi, oamenii au folosit cele mai bune cunoștințe pe care le aveau pentru a-și trata dinții și vor face același lucru, atâta timp cât va fi necesar.
Implanturi dentare cu aditie de os – sinus lift
Uneori inserarea implanturilor nu este foarte simplă și necesită intervenții suplimentare. Câteodată nu există suficient os pentru a permite această intervenție fără creșterea peretelui osos.
Preventia stomatologica – cele cinci reguli de aur
Poate ți-ai făcut un detratraj anul trecut, dar, din păcate, nu este suficient pentru a considera că prevenția în cazul tău este sub control. Cred că amândoi suntem de acord că este mult mai simplu să previi decât să tratezi.
Boala parodontala, intre mit si realitate
Poate ai văzut reclama aceea când un om se spală pe dinți și îi cade unul (sau doi) în chiuvetă sau și se arată cum scuipă sânge? Apoi ți se spune să cumperi o anumită pastă de dinți ca să vindeci boala parodontală? Lăsând la o parte faptul că mi se pare o reclamă (ca realizare) cu un gust discutabil… mesajul e departe de adevărul pe care îl promovează.
Cel mai dificil tratament in stomatologie
Ajung, câteodată, seara acasă foarte obosit și, după ce fac un duș, intru în pat. Încerc să mă liniștesc și să adorm. Mâine e o altă zi și am alți pacienți și alte tratamente dificile. Trebuie să mă odihnesc ca să pot fi în forma fizică și intelectuală maximă. Totuși, în mintea mea se succed rapid evenimentele zilei de astăzi.
Cancerul oral si detectarea lui – protejeaza-te!
Fumăm prea mult, mai bem alcool din când în când, mâncarea este procesată la maximum, aditivi alimentari, potențiatori de gust, arome, acidifianți, conservanți… fructe tratate și modificate, carne de pui injectată cu diverse chimicale, prăjită dacă se poate… aerul poluat, expunerea neprotejată la soare, igiena deficitară, predispunerea genetică… și mai bine mă opresc aici.
Cosmetica dentara vs. estetica dentara
Plecând de la o scurtă discuție despre albirea dentară, mi-am dat seama că se face confuzie între acești doi termeni: cosmetica și estetica dentară. Confuzia nu este răspândită doar în rândul pacienților, ci și în cadrul personalului medical, așa că aș vrea să vorbim astăzi despre ce diferențiază aceste două concepte.
Importanta radiologiei in stomatologie
De ce este indicat examenul radiologic? Nu este periculos pentru sănătate să ne iradiem? Este chiar obligatoriu? De nenumărate ori am auzit aceste întrebări, întrebări pe care le-aș pune și eu daca nu aș ști deja răspunsul la ele. Așa că voi încerca să dau răspunsul la majoritatea întrebărilor legate de radiografii, pentru a demonstra importanța radiologiei în actul medical în general, și în stomatologie în particular.
Implantul dentar la pacientul fara niciun dinte
Uneori, din păcate, situația este de așa natură încât problemele dentare se agravează și duc la pierderea tuturor dinților. Este un moment greu, atât din punct de vedere medical, cât mai ales din punct de vedere psihologic. Odată cu ultimul dinte se pierde mai mult decât un dinte.
Omul nu este echipat pentru a se hrani cu carne
Odată cu interesul crescut pentru alimentația bazată pe fructe, legume și semințe, eliminând mâncarea bazată pe produse de origine animala (carne, lapte, ouă), mi-am pus și eu, la rândul meu, întrebarea: Omul este ierbivor, omnivor sau carnivor? Unde este adevărul? Care este tipul de alimentație ce se potrivește cel mai bine unui stil de viață sănătos, natural și fiziologic?
Dr. Bogdan Fondrea: „Un stomatolog bun este un om responsabil, corect si in continua perfectionare”
Totul a început cu o scurtă oprire în Timișoara, în drumul lui spre străinătate. Aceasta avea să se dovedească, ulterior, primul popas din calea destinului lui Bogdan Fondrea. I-a plăcut orașul, i-au placut timișorenii și a simțit că destinația lui se afla chiar la acest „popas”. De aici a pornit povestea Dental Design, una dintre cele mai mari clinici de stomatologie din vestul României.
Lumineers, un zambet perfect, printr-o procedura minim invaziva si complet nedureroasa
Dental Design Timișoara este unicul centru stomatologic din vestul României care operează fațetele dentare Lumineers, cele mai populare și calitative produse de acest gen din lume. Dacă vă întrebați cum de vedetele voastre preferate au un zâmbet perfect și dinți imaculați, ei bine, Lumineers este răspunsul.
De ce in privat si nu la stat?
În articolul ce urmează vrem să vorbim despre sistemul de stat și sistemul privat în ceea ce privește stomatologia. Exista o veșnică dispută între cele două, cu părți bune și părți mai puțin bune.
- 1
- 2