Categories: Politica

Dupa miezul noptii, TNL Timisoara va avea presedinte

Alegerile pentru funcția de președinte al TNL Timișoara au început vineri seară, pe un frig pătrunzător, la Casa Tineretului. În cursă s-au înscris trei candidaţi: Andrei Stănuş, Claudiu Chira şi Miroslav Stanici. N-au lipsit discursurile încurajatoare și anunțurile de susținere pe față, din partea liberalilor „bătrâni”.

Înainte de începerea alegerilor propriu-zise, cele mai mari şanse le avea actualul preşedinte interimar, Claudiu Chira. Andrei Stănuş, membru al organizaţiei de studenţi a PNL Timiş, urma să beneficieze de sprijin din partea studenților. Vor putea vota peste 350 de oameni, adică toți cei prezenți în sala de la Casa Tineretului. Dacă s-ar fi prezentat la ședință, și-ar fi putut exprima opțiunea în jur de 600 de tineri liberali.

Claudiu Chira și-a făcut campanie ca la carte: sute de broșuri colorate, a câte patru pagini, au fost împărțite participanților. Andrei Stănuș n-a avut decât câteva flyere anemice, alb-negru. Inițial, jurnaliștii ar fi trebuit să părăsească sala înainte de discursurile lui Cristian Bușoi,Petru Ehegartner și Marian Vasile. La intervenția europarlamentarului, presei i s-a permis accesul în continuare.

Viceprimarul Dan Diaconu i-a invitat pe tinerii liberali să „voteze cu inima”, iar vicepreședintele CJ Timiș, Marian Vasile, și-a afirmat public sprijinul pentru Claudiu Chira, nu înainte de a citi mesajul lui Nicolae Robu, trimis taman de la Barcelona, unde se află cum primarul Timișoarei.

Liviu Cocean, președintele TNL Timiș, care își va pune și el în joc funcția peste câteva săptămâni, și-a anunțat și el preferatul, în persoana aceluiași Chira. Cocean l-a invitat pe Miroslav Stanici în echipa sa, probabil după ce acesta a anunțat, neoficial, că îl sprijină pe actualul președinte.

Procesul efectiv de votare și numărarea voturilor sunt estimate să se încheie peste aproximativ patru ceasuri. Așteptarea va pune la grea încercare răbdarea protagoniștilor, mai ales că în sala de la Casa Tineretului e cel puțin la fel de frig ca afară.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

4 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

7 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

8 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

8 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

9 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

10 ore ago