Categories: Social

Paznicii de la Smithfield, acuzati de vandalism

Angajații firmei de pază de la una din fermele Smithfield din județul Timiș sunt acuzați de distrugere. Un locuitor din Nițchidorf a sunat la 112, duopă ce mașina i-a fost vandalizată. Omul crede că a avut parte de acest „tratament” pentru că trece zilnic pe lângă fermele de porci.

„Cei de la firma de pază de la Smithfield au venit cu patru mașini în sat. S-au oprit la mine, mi-au spart toate geamurile de la mașină, apoi s-au dus la casa unui prieten, i-au spart și lui microbuzul și ferestrele casei. Nu am ieșit din case de frică. Aștia sunt în stare să te omoare. Am sunat la 112”, spune Ilie Crețu, una din victime.

Polițistul din Nițchidorf a ajuns la fața locului după ce vandalii au plecat și a invitat victimele la sediu, pentru a depune reclamație. „În cauză s-a întocmit dosar penal pentru distrugere și se fac cercetări pentru depistarea autorilor”, a declarat Mădălina Mezdrea, ofițerul de presă al Poliției Timiș.

Bărbații cu mașinile vandalizate susțin că nu au avut niciodată altercații cu cei de la Smithfield. Ei pun toată întâmplarea pe seama secretomaniei impuse de companie. „Ne-am tot gândit și singura noastră vină ar fi aceea că trecem, și eu, și prietenul meu, zilnic, pe un drum pe la ferma lor. Ei consideră că nu avem ce căuta acolo, că le trecem proprietatea. E drumul pe care ajung la livada unchiului meu și pe care prietenul meu, care e pădurar, ajunge la pădure”, a mai spus Crețu.

Reprezentanții Smithfield nu au putut fi contactați, pentru a oferi un punct de vedere. Este greu de crezut însă că vor recunoaște acțiunea, la fel cum nu au oferit reacții sau puncte de vedere niciodată când au fost solicitați.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

30 de minute ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

O oră ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

2 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

3 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

4 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

5 ore ago