Categories: Administratie

Pensionarii nu s-au mai inghesuit sa-si plateasca impozitele

Au aflat că plătesc impozit fix cât anul trecut, așa că timișorenii nu s-au mai înghesuit, cu noaptea în cap, să-și achite taxele în prima zi, așa cum făceau în anii trecuți. Pentru prima dată în ultimul deceniu, ghișeele Direcției Fiscale a Primăriei Timișoara nu au fost luate cu asalt de pensionari.

Cei care își plătesc obligațiile către bugetul local până în 31 martie beneficiază de o reducere cu 10% din suma datorată. La Timișoara, valoarea impozitelor pe locuințe, terenuri și mașini a rămas ca în anul 2012, potrivit unei decizii a consiliului local.

Miercuri, la plată au venit câteva zeci de pensionari. „Au fost cam 50 de oameni la 7,30. Nu vin să stea la cozi ca în alți ani. În mod normal, vin peste 1.500 de oameni pe zi să-și plătească impozitele”, spune Adrian Bodo, directorul Direcției Fiscale. Oamenii care s-au prezentat la ghișee spun că au vrut să scape de o grijă. Funcționarii ar fi trebuie să înceapă încasările la ghișee la ora 8,30, însă le-au deschis cu o oră mai devreme,pentru a nu-i face pe contribuabili să aștepte.

Impozitele se pot plăti fie integral, până în 31 martie, caz în care beneficiați de o reducere de 10%, fie în două tranșe: prima până în 31 martie și a doua până în 30 septembrie. Pe lângă ghișeele Direcției Fiscale, și oficiile poștale încasează impozitele.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

15 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago